Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inleverdag van zaailingen op 23 januari in Arkel

Algemeen 436 keer gelezen

ARKEL • Zaterdag 23 januari is de inleverdag voor zaailingen die tijdens de actie ‘Meerbomen.nu’ zijn verzameld. Deze actie is een gebundeld initiatief van Stichting Meergroen en Urgenda en vindt in de regio plaats bij de Punt in Arkel.

De actie Meerbomen.nu heeft als doel dit jaar 1.000.000 bomen planten in Nederland voor de CO2-reductie. Voor deze actie worden kleine boompjes gebruikt die zich in tuinen, parken en natuurgebieden hebben uitgezaaid. Deze zaailingen worden door vrijwilligers uitgespit en opgeslagen in ‘bomen-hubs’ van waaruit ze verder verspreid worden naar de diverse plantlocaties. Grootschalige ‘oogstdagen’ konden door corona helaas niet doorgaan. Om toch voldoende bomen te kunnen planten, wordt iedereen gevraagd zelf zaailingen te verzamelen in eigen tuin en omgeving. Deze zaailingen kunnen ingeleverd worden op 23 januari op alle bomen-hubs in Nederland. Voor Gorinchem en Molenlanden zet de Punt Arkel zich in voor het project.

In Arkel is een bomen-hub en een plantlocatie. Wie boompjes wil brengen, kan contact opnemen met de Punt Arkel. Dit kan via info@depuntarkel.nl of 0183-564511. Meer informatie is te vinden op de website www.meerbomen.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 17 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden