Afbeelding
Foto: Niroworld

Vijfheerenlanden onderzoekt kansen cassatie in zaak Niemans

Algemeen 559 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden laat de komende weken onderzoeken of cassatie in de zaak Niemans kans van slagen heeft. Op basis van dat onderzoek beslist de gemeente of er ook daadwerkelijk cassatie wordt ingesteld. Het onderzoek moet eind februari klaar zijn.

De gemeente Vijfheerenlanden heeft twee redenen om dit onderzoek te laten doen. Op de eerste plaats omdat het verschil in de bedragen van de laatste en eerdere uitspraken van het Gerechtshof zo groot is.

Ook vindt de gemeente de hoogte van het bedrag maatschappelijk niet verantwoord gezien de impact die dit kan hebben op de gemeentebegroting en daarmee op de uitvoering van de gemeentelijke taken.

Daarnaast wil de gemeente, net als veel inwoners dat ook zeggen, zo snel mogelijk tot een afronding van de zaak komen. Daarom zal de gemeente ook alleen in cassatie gaan als de kans aanzienlijk is dat dit wat oplevert.

Landsadvocaat
Het onderzoek zal worden uitgevoerd door landsadvocaat Reimer Veldhuis, partner bij Pels Rijcken Advocaten en notarissen. Hij zal met een onafhankelijke blik naar de zaak kijken. De kosten van het onderzoek bedragen zo’n 100.000 euro.

Het cassatie-onderzoek zal naar verwachting tussen de 5 tot 6 weken duren. Daarna is een gelijke periode nodig voor het opstellen van de cassatiestukken. De stukken voor de cassatie moeten voor 15 maart 2021 worden ingediend bij de Hoge Raad. 

Een besluit tot het instellen van cassatie zal nog wel worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 18 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden