• Plan De Vesting vanaf de weg Bij de Waterschuur in Nieuwpoort.
• Plan De Vesting vanaf de weg Bij de Waterschuur in Nieuwpoort. Foto: Doe Mee Molenlanden

Verwarring over zonnepanelen op daken in Vesting Nieuwpoort

Algemeen 1.422 keer gelezen

NIEUWPOORT • Op de daken van de nieuwe woningen van bouwplan De Vesting aan de Hoogstraat in Nieuwpoort zijn op de daken van de woningen zonnepanelen geplaatst, die vanaf de weg zichtbaar zijn. Dat heeft geleid tot verwarring bij omwonenden en vragen van Doe Mee Molenlanden.

“Ik ben door meerdere inwoners benaderd met de vraag hoe dit kan”, laat Wilma de Moel van Doe Mee weten in een schriftelijke reactie naar het gemeentebestuur. “Dit zijn inwoners, die met de regels ook het beschermde stadsgezicht willen behouden én inwoners, die op grond van deze regels geen vergunning kregen voor het plaatsen van zonnepanelen.”

Doe Mee Molenlanden wil van het gemeentebestuur weten hoe het kan dat de Erfgoedcommissie het bouwplan De Vesting mét de zonnepanelen heeft kunnen goedkeuren. De fractie wil graag weten welke argumenten er geweest zijn om deze aanvraag goed te keuren. Volgens Doe Mee Molenlanden wordt er met twee maten gemeten en de partij wil graag weten hoe de gemeente dat gaat uitleggen aan haar inwoners. Ook wil Doe Mee weten hoe de gemeente in het vervolg omgaat met toekomstige aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen in Nieuwpoort.

Nieuwpoort is volgens de Monumentenwet aangewezen als beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat bouwplannen worden beoordeeld door de Erfgoedcommissie en dat er voor het plaatsen van zonnepanelen een omgevingsvergunning nodig is. Volgens de welstandsnota van de gemeente Molenlanden mogen er geen zonnepanelen, zonnecollectoren, hybride systemen op het voordakvlak of zijdakvlak geplaatst worden, wanneer dit zichtbaar is vanaf de weg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 15 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden