Afbeelding
Foto: Anita Groen

Tijdcapsule begraven in plaats van slaan eerste paal MFC Schelluinen

Algemeen 719 keer gelezen

SCHELLUINEN • Vanwege de coronamaatregelen was er geen feestelijk moment voor de eerste paal van het MFC Schelluinen.

Maar voor de leerlingen van Obs Het Tweespan mocht het bijzondere moment niet ongemerkt voorbijgaan. In overleg met het bouwbedrijf kon er een tijdcapsule begraven worden. “We hebben hier van alles ingestopt zoals foto’s met verhalen over hoe de leerlingen nu wonen, verhalen over het leven van nu, maar ook wat spulletjes van nu”, laat Anita Groen-Jongkind van Obs Het Tweespan weten.

Het idee is dat toekomstige leerlingen op die manier, wanneer de nieuwe school ooit weer afgebroken zal worden, wat kunnen leren over de tijd van nu. Anita: “Voor de leerlingen is dit een magisch idee, zij zagen al helemaal voor zich hoe zij dit aan hun kleinkinderen gaan laten zien. Nadat de tijdcapsule gevuld was zijn we naar de bouwplaats gelopen. We hebben gekeken naar waar de school, het plein en de gymzaal zal komen.”

Er was al een gat gegraven. De twee oudste leerlingen en een paar van de jongste leerlingen mochten vervolgens de tijdcapsule in het gat laten zakken en het gat weer dichtmaken. Hierna hebben de kinderen op het schoolplein met elkaar nog geproost op de nieuwe school.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden