Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Weinig verandering in 'coronacijfers' West Betuwe en Vijfheerenlanden

Algemeen 771 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/ WEST BETUWE • Er is weinig verandering te zien in de meest recente 'coronacijfers' van de gemeenten Vijfheerenlanden en West Betuwe, die het RIVM maandag bekendmaakte.

De cijfers zijn op vrijwel alle vlakken stabiel, alleen het aantal meldingen is in beide gemeenten met één gestegen.

Volgens de nieuwste RIVM cijfers blijkt maandag dat er 31 inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden in het ziekenhuis zijn opgenomen met het COVID-19 virus. Inmiddels zijn er in de gemeente Vijfheerenlanden 215 meldingen van mensen die coronaklachten hebben. 36 inwoners zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Van de gemeente West Betuwe liggen volgens de meest recente cijfers 42 inwoners in het ziekenhuis met corona. Er zijn 164 meldingen en 24 inwoners zijn aan de gevolgen van COVID-19 overleden.

Landelijk zijn er maandag in Nederland 42 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 26 personen als overleden gemeld. 

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 40.770 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Meer informatie: www.rivm.nl.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden