Afbeelding
Foto: Stockfoto

Zeventien woningen en clubhuis op locatie sportzaal Neerpolder

Algemeen 1.244 keer gelezen

GIESSENBURG • De gemeente Molenlanden is van plan om zeventien woningen en een nieuw clubhuis voor speeltuin Kindervreugd te realiseren op de plaats waar nu nog sportzaal Neerpolder in Giessenburg staat.

Als onderdeel van het plan Park DoetActief in Giessenburg wordt de oude sportzaal aan de Bogerd 45 in Giessenburg afgebroken en herontwikkeld. Er komen twaalf appartementen en vijf rijtjeswoningen. Het oude clubhuis van de speeltuin wordt vervangen en het groen wordt uitgebreid.

“We hebben onlangs een inspraakronde gehouden met omwonenden en belanghebbenden uit de buurt, zoals de Dorpsraad en de speeltuinvereniging. Een ruime meerderheid kon hier achter staan”, meldt wethouder Bram Visser van de gemeente Molenlanden.

Het is nog niet precies bekend voor welke doelgroep de woningen en appartementen gebouwd gaan worden. “We mikken op het goedkopere segment. Er is in Giessenburg grote behoefte aan starterswoningen en levensbestendige woningen.”

Wanneer de gemeenteraad van Molenlanden bij de volgende vergadering instemt met het plan, zal het naar verwachting maximaal twee jaar duren voordat de plannen gerealiseerd zijn. “Dat hangt voor een groot deel af van de bezwaarprocedure”, besluit wethouder Visser.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 17 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden