• Een van de kinderen vertelt over zijn ideeën voor Molenlanden.
• Een van de kinderen vertelt over zijn ideeën voor Molenlanden. Foto: Aangeleverd

Kinderen willen speelplaats voor gehandicapte leeftijdgenootjes

Algemeen 543 keer gelezen

MOLENLANDEN • Kinderen die deelnamen aan het project 'Kids op de Kaart' in Molenlanden, willen een speelplaats voor gehandicapte kinderen in hun gemeente. Burgemeester en wethouders zijn bereid de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken.

Aan het project 'Kids op de Kaart', dat kinderen wil betrekken bij politiek en samenleving, namen veertig kinderen van twaalf Molenlandse scholen deel. Op maandag 9 maart brachten ze in de raadszaal in Hoornaar verslag uit van hun bevindingen.

Kinderburgemeester
Burgemeester Theo Segers: "Ze hebben nagedacht over de vraag: hoe kunnen wij als kinderen een bijdrage leveren? Ze willen onder andere speelplaatsjes voor gehandicapte kinderen. En een speelplaats voor kinderen van tien jaar en ouder. Ook hebben ze ideeën om oudere mensen in beweging te krijgen. We gaan kijken wat wij kunnen doen. Ook over het aanstellen van een kinderburgemeester en kindergemeenteraad gaan we praten."

Onveilige plekken
Wethouder Johan Quik heeft beloofd samen met een aantal kinderen te kijken naar onveilige verkeerssituaties bij twee scholen. Wethouder Arco Bikker: "Er waren ook kinderen die leeftijdgenootjes met een taalachterstand willen helpen. Ze stelden onder andere voor om in brieven van de gemeente meer plaatjes te zetten, zodat de tekst begrijpelijker wordt. We willen alle voorstellen van de kinderen bundelen en bekijken wat we eruit kunnen pakken, om daar een vervolg aan te geven. " Quik: "We zullen het op een terugkomdag ook uitleggen als dingen niet kunnen."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden