• Voorzitter Peter Baan (links) overhandigt het eerste exemplaar aan Gerrit Vonk.
• Voorzitter Peter Baan (links) overhandigt het eerste exemplaar aan Gerrit Vonk. Foto: Klaas Verbaan

Historische vereniging presenteert boek over eeuw dorpshuizen in Hoogblokland

Algemeen 996 keer gelezen

HOOGBLOKLAND • De Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos heeft op woensdagavond 29 januari het boek 'Een eeuw dorpshuizen in Hoogblokland' gepresenteerd. Het eerste exemplaar was voor Gerrit Vonk, die jarenlang samen met zijn vrouw Mar beheerder is geweest van dorpshuis De Hoeksteen.

Op de foto staat voorzitter Peter Baan (links), die het eerste exemplaar overhandigt aan Gerrit Vonk (rechts). Gerrit en Mar Vonk werkten al in DOVA en Het Mosterdzaadje en waren het beheerdersechtpaar van De Hoeksteen. Tussen Peter en Gerrit zijn de drie schrijvers van het boek te zien. Van links naar rechts: Claas van Kuilenburg, Gerrie den Braven-Naaktgeboren en Koos Klein.

De auteurs van het boek zijn Gerrie den Braven-Naaktgeboren, Koos Klein en Claas van Kuilenburg. Het is een schitterend kijk- en leesboek (72 pagina's A4-formaat met hard kaft), waarin de geschiedenis van de gebouwen en hun gebruikers wordt verteld. De vele illustraties geven een prachtige indruk van de vele activiteiten die er plaats hebben gevonden.

Prachtig tijdsbeeld
De auteurs zijn er bovendien in geslaagd een prachtig tijdsbeeld te schetsen van een dorp in de Alblasserwaard in de afgelopen eeuw. Dit boek is daardoor een tijdsdocument dat ook zeer lezenswaard is voor degenen die geen binding met het dorp Hoogblokland hebben.

De verkoopprijs van het boek is 15 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden