Afbeelding
Foto: FERRY VERHEIJ

Postcoderoos-project Energiecoöperatie Molenlanden gaat van start

Algemeen 818 keer gelezen

MOLENLANDEN • Het eerste postcoderoos-project van Energiecoöperatie Molenlanden kan van start gaan. De daken voor de eerste projecten liggen in Goudriaan en Noordeloos. Donderdag 13 februari is er in het Noorderhuis te Noordeloos een informatieavond.

Een groot aantal voorinschrijvingen van mensen die willen participeren in het eerste postcoderoos-project van de EC Molenlanden maken de start mede mogelijk. Voorzitter Rudolph de Jong is blij: 'We hebben hier hard voor gewerkt met een grote groep vrijwilligers. Het is een echt burgerinitiatief, dat het voor veel mensen mogelijk maakt om bij te dragen aan de verduurzaming van onze omgeving. En het levert je nog wat op ook."

De eerste postcoderoos-projecten van de EC Molenlanden worden gerealiseerd in Goudriaan en Noordeloos. Daarmee kan iedereen uit deze postdode-gebieden én alle aangrenzende postcodegebieden meedoen aan dit project. De eerste twee projecten staan daarmee in de steigers, maar De Jong twijfelt er niet aan dat de volgende ook snel van start zullen gaan: "De daken zijn al beschikbaar gesteld."

Kleine portemonnee
Binnen een postcoderoos-project kunnen deelnemers participeren en investeren in een aantal zonnepanelen, zonder dat ze op hun eigen dak komen te liggen. Dat kan handig zijn als je de ruimte niet hebt, of panelen niet op je dak geplaatst kunnen worden. De Jong: "Je investeert dus in een collectief project en hoeft verder niets te doen. En we maken het ook mogelijk voor de kleinere portemonnee om mee te kunnen doen."

Op de informatieavond leggen de bestuursleden van de Energiecoöperatie Molenlanden aan de hand van enkele rekenvoorbeelden uit hoe het in de praktijk werkt. De belangstellenden kunnen zich daar ter plekke inschrijven.

Wethouder
Desgewenst laat wethouder Teunis Jacob Slob, portefeuille milieu, weten dat hij het project graag ondersteunt: "Projecten die uit de samenleving ontstaan en door de burgers worden gedragen zijn wat mij betreft erg belangrijk en hebben veel kans op succes. Dit soort burgerinitiatieven omarm ik graag."

De informatieavond is op donderdag 13 februari in het Noorderhuis, Noorderplein 2 te Noordeloos. De aanvang is 20.00 uur. Rudolph de Jong: "De avond zal ook interessant zijn voor iedereen die vragen heeft rondom energie-opwekken en postcoderoos-projecten. In de nabije toekomst zullen er binnen de gemeente nog meerdere projecten gerealiseerd worden."

Meer informatie: info@ecmolenlanden.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 18 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden