• Een archieffoto van Vianen on Stage in 2018.
• Een archieffoto van Vianen on Stage in 2018. Foto: Nico van Ganzewinkel

Talenten op podium tijdens VHL On Stage

Algemeen 203 keer gelezen

VIANEN • Op zondagmiddag 9 februari wordt in de Blauwe Zaal van theater Helsdingen in Vianen weer een grote talentenshow gehouden, dit keer onder de noemer Vijfheerenlanden On Stage. In voorbije decennia was het een feestje voor inwoners van Vianen, nu mag iedereen uit de nieuwe fusiegemeente zich inschrijven.

Alle talenten zijn welkom: van zangers en dansers tot goochelaars en muzikanten. Vijfheerenlanden on Stage is voor alle leeftijden. De act mag maximaal 5 minuten duren en ook met maximaal vijf personen worden uitgevoerd (in overleg eventueel met meer).

Oude traditie
De Viaanse talentenshow is een decennialange traditie. Piet van Laere was in de jaren zeventig de grote animator van de Viaanse Sterrenshow, een playbackshow die plaatsvond als afsluiting van de jeugdvakantieweek. Toen Piet met pensioen ging werd het stokje overgenomen door de technici van SCATO en Sylvia's Jazz.

De Playbackshow uit de beginjaren werd meer en meer een kindersterrenshow, waarbij ook echt een beroep werd gedaan op de muzikale of artistieke creativiteit van de jonge deelnemers. De organisatie liftte handig mee op het succes van de populaire Playbackshow en Soundmix Show van Hennie Huisman. Jarenlang werd de show gehouden op het grote podium van De Stadshof, die in 2018 echter werd gesloopt vanwege nieuwbouw.

In 2019 verhuisde de show naar het nieuwe theater Helsdingen.

Wereldkampioen
Sommige deelnemers van weleer hebben het later nog ver geschopt. Zoals bijvoorbeeld Bo van Vliet en Matthijs van Ganzewinkel. Oud-deelneemster Sophia Mason werd in 2014 met haar hiphopgroep Oxygen Europees en zelfs wereldkampioen. Tijdens het tv-programma DanceSing werd ze tweede.

Legendarisch was ook het optreden van Linde Kersbergen. Zij stond met haar hele familie op het podium als de familie Von Trapp uit de musical Sound of Music.

Praktische informatie
De organisatie is in handen van Sylvia en Wijnand Bijdevier van 4 Dance Studio's, Natasja Vosmer, Robert van Hensbergen, Erwin en Petra Beijer en Henriëtte Dirkse. De jury wordt gevormd door John van der Velden, Nina Bijdevier, Bastiaan van Wijk en Sophia Mason

Inschrijven is nog steeds mogelijk. Aanmelden kan via vhlonstage@hotmail.com of info@4dancestudios.nl. Tickets voor Vijfheerenlanden on Stage zijn te koop bij dansstudio 4 Dance Studio's aan de Stuartweg 25.

VHL On Stage start om 14:00 uur en duurt ongeveer tot 16:00 uur. Zaal open om 13:30 uur. Entreekaartjes kosten 7,50 euro (ook aan de zaal verkrijgbaar).

Dick Aanen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden