Afbeelding

Geluidswerende wand langs park Hoge Boezem in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 492 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De gemeente Molenlanden gaat een drie meter hoge wand plaatsen langs park Hoge Boezem, dat drie jaar geleden is gerealiseerd in Nieuw-Lekkerland.

Het heeft voor een aantal direct aanwonenden geleid tot geluidsoverlast van spelende jeugd. De geluidsoverlast heeft geleid tot spanningen in de buurt en bezwaren vanuit de buurt. Naar aanleiding hiervan zijn enkele maatregelen getroffen om de overlast te beperken. De overlast bleef en al snel bleek dat met de maatregelen niet het voor de bewoners gewenste resultaat werd bereikt.

Uit de omwonenden van de Paltrokmolen en de Watervluchtmolen is toen een werkgroep gevormd. De werkgroep bestaat uit drie omwonenden, twee medewerkers van de gemeente Molenlanden en de voorzitter van het kernoverleg van Nieuw-Lekkerland. De werkgroep heeft de gemeente voorgesteld om een geluidreducerend scherm te plaatsen met een lengte van 52 meter en een hoogte van drie meter.

Het scherm wordt met twee meter verhoogd met een constructie met een net om ballen tegen te houden.

Op 23 oktober is er met omwonenden en vertegenwoordigers van OBS De Tuimelaar gesproken over het plan. Uit dit gesprek bleek dat, met een enkele aanpassing, er geen bezwaren zijn te verwachten tegen de plaatsing van een drie meter hoge wand. De toegezegde aanpassing betreft het aanplanten van diverse klimplanten die de wand zoveel mogelijk aan het zicht zullen onttrekken.

Het gemeentebestuur van Molenlanden is ook akkoord met het plan, dat ongeveer 36.450 euro moet gaan kosten. Omdat alle partijen het eens zijn geworden over het plan, verwacht de gemeente geen bezwaren tegen de aangevraagde bouwvergunning.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 21 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden