Afbeelding
ingezonden mededeling

Het aanvragen van een zakelijke lening

Algemeen 418 keer gelezen

Uiteraard vertrekken financiers niet zomaar een zakelijke lening.

Heb je een financier gevonden die in principe bereid is om je geld voor je bedrijf te lenen? Dan moet je bij hem de zakelijke lening aanvragen. Hoe verloopt het aanvraagproces? Je moet je financier de juiste vragen stellen.

Hoe laag gaat het aanvraagproces duren?
Natuurlijk wil je als ondernemer snel weten of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Wellicht heb je het geld op korte termijn nodig. Vraag in ieder geval wat de duur is van het aanvraagproces, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn financiers die je pas na weken of maanden laten weten waar je aan toe bent, terwijl andere financiers het geld binnen een dag kunnen overmaken. Bedenk wel dat je bij de snelle financiers soms een hogere rente of meer aanvullende kosten moet betalen. Vraag je dus af of je het geld inderdaad zo snel mogelijk nodig hebt.

Welke gegevens heeft de financier van de zakelijke lening nodig?
Uiteraard heeft de financier van je zakelijk krediet allerlei gegevens nodig. Aangeraden wordt om vooraf na te vragen welke gegevens er  voor de aanvraag van een lening voor je bedrijf nodig zijn, zodat je alvast kunt beginnen met het verzamelen van de benodigde gegevens. Je bespaart dan, zeker als je het geld snel nodig hebt, kostbare tijd op het moment dat je de aanvraag daadwerkelijk doet. Soms is het voldoende om een aantal bedrijfsgegevens te verstrekken. Er kan echter ook gevraagd worden naar jaarverslagen en andere financiële gegevens. De gegevens die geldverstrekkers nodig hebben kunnen dus verschillen.

Zakelijke lening zonder bkr.
Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt bij welke kredieten consumenten afsluiten. Zo kan worden voorkomen dat consumenten te hoge leningen afsluiten. Niet alle zakelijke leningen worden bij de BKR geregistreerd. Vraag in ieder geval of je zakelijke lening geregistreerd wordt bij de BKR. Waarom? Omdat een zakelijke lening voor je bedrijf invloed kan hebben op bijvoorbeeld de hypotheek die je wellicht later wilt afsluiten. Je kunt wellicht minder geld lenen om een huis te financieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 18 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden