Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De onthulling van het bord voor de nieuwbouw.
• De onthulling van het bord voor de nieuwbouw.

Nieuwbouw Langerak-Zuid kan toch doorgaan

  •   2041 keer gelezen

LANGERAK • De bouw van 26 woningen aan de rand van Langerak kan toch doorgaan. Een buur had bezwaar aangetekend, maar heeft dat ingetrokken.

Ten zuiden van Langerak komen 26 woningen, een mix van rijtjeshuizen, twee-onder-eenkapwoningen, seniorenwoningen en vrijstaande huizen. Hiervan is het grootste deel al verkocht.

Onherroepelijk
Een buur stapte naar de rechter omdat hij niet wilde dat er ten zuiden van de Tiendweg gebouwd zou worden. Burgemeester en wethouders hebben de raadsleden onlangs laten weten dat de indiener zijn verzoek om een voorlopige voorziening tijdens een zitting bij de Raad van State op 1 augustus heeft ingetrokken. 'Inmiddels is duidelijk geworden dat de indiener ook het inhoudelijke beroep intrekt' schrijft het college aan de raad. 'Hierdoor is het plan onherroepelijk.'

Bouw kan beginnen
De gemeente kan nu de omgevingsvergunningen afgeven die tijdens de beroepsprocedure zijn opgeschort. Hierop kan de projectontwikkelaar zijn planning aanpassen, zodat de bouw van de woonvelden A en C1 kan beginnen. De projectontwikkelaar informeert de kopers over de stand van zaken.

Voor meer informatie: https://www.wonenoplangerakzuid.nl/

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }