Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Vijfheerenlanden start zoektocht naar kroonbenoemde burgemeester

  •   395 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden is de procedure gestart om een kroonbenoemde, vaste burgemeester te gaan aanstellen.

Per 1 januari 2019 werd Jan Pieter Lokker door de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht beëdigd als waarnemend burgemeester van de fusiegemeente Vijfheerenlanden. Over enige tijd zit zijn taak er op. Dat betekent dat de gemeente Vijfheerenlanden op zoek moet naar een vaste burgemeester.

Die zoektocht is een verantwoordelijkheid van de gemeenteraad. Maar ook inwoners wordt om hun mening gevraagd.

De eerste stap in de zoektocht naar een kroonbenoemde burgemeester is het opstellen van een profielschets. Hierin staat wat er van de nieuwe burgemeester wordt verwacht en over welke eigenschappen hij of zij moet beschikken. Eigenlijk is het een soort van vacaturetekst.

Onderdeel van deze vacaturetekst is de input van de mening van de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden. Via de link www.BurgemeesterVijfheerenlanden.nl kunnen zij anoniem aangeven welke eigenschappen zij graag terug zien bij de nieuwe burgemeester. Invullen kan tot vrijdag 26 april en duurt ongeveer 5 minuten. De resultaten van deze enquête worden toegevoegd aan de profielschets.

Daarnaast zal de raad, of een afvaardiging daarvan, op een aantal plaatsen in onze gemeente in gesprek gaan met inwoners over dit onderwerp. Hierover volgt later meer informatie.

Uiteindelijk zal de profielschets in de maand mei in een raadsvergadering overhandigd worden aan de Commissaris van de Koning, waarna de vacature van burgemeester Vijfheerenlanden echt een feit is en geplaatst kan worden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }