advertorial

Samenredzaamheid!

  •   147 keer gelezen

Inwoners kunnen meedenken en meedoen. Samen maken we onze leefomgeving. De VVD Molenlanden legt uit wat zij vindt.

Steeds meer wordt er op ons een beroep gedaan. We moeten verantwoordelijkheid nemen voor onze leefomgeving. Eigenlijk wordt er gezegd: denk mee, wees creatief, wordt vrijwilliger en lever een bijdrage aan de maatschappij. En dat is best lastig in een tijd dat iedereen druk is met zijn eigen 'zaakjes' en er duizend-en-één-dingen zijn waar je ook tijd aan kwijt bent. 

Maar .... het klopt natuurlijk wel dat we samen belang hebben in een aangename leefomgeving. Dat vindt de VVD ook. Samenredzaamheid hebben wij hoog in het vaandel.

De gemeente treedt steeds meer terug en geeft ons ruimte om mee te praten en initiatieven te ontwikkelen. Op zich is dat niet verkeerd. Want als het ons direct aangaat willen we best een handje helpen. Want op die wijze is bijvoorbeeld ook de in Arkel bij de Bernhardstraat iets prachtigs tot stand gekomen. Eerst een rommeltje met wat oude gebouwtjes (bieb en peuterspeelzaal) en nu een combinatie van extra parkeerplaatsen, speeltuin en mooi groen.

Maar niet alles kan. Soms zijn er ideeën die botsen met wet- en regelgeving of hindert het andere inwoners. Bijvoorbeeld het idee om straten af te sluiten voor autoverkeer of om elke laatste zaterdag in je buurt tot diep in de nacht een straatfeest te houden. Hulpdiensten kunnen in geval van nood niet terecht in afgesloten straten. En met een feest moet je toch echt rekening houden met dorpsgenoten die daar anders over denken. Meedenken, meedoen en handen uit de mouwen steken past helemaal bij de VVD. Maar niet alles kan. Rekening houden met elkaar en respect voor elkaar is daarbij uitgangspunt. Maar dat we samen veel kunnen bereiken, is voor mij 100% zeker.

Bert Snoek 


Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }