Afbeelding

Nieuwe sportvereniging Budo Fabriek van start in Arkel

Sport 991 keer gelezen

ARKEL • Vanaf 1 januari is Arkel een sportvereniging rijker. In de sporthal MFC de Lingehof opent de Budo Fabriek zijn deuren. Twee dagen in de week is de mat open en kunnen er zowel Karate als kracht- en conditie lessen gevolgd worden.

"Het concept van de Budo Fabriek is uniek en richt zich op het hele gezin", aldus oprichter en voorzitter Danny Rijnhout. "Ouders van kinderen kunnen bij ons altijd één keer in de week gratis sporten. Sport is een moment dat je met het hele gezin beleeft. Als ouder kom je vaak niet aan sporten toe, omdat je zelf druk bent met je gezin, werk en alle andere verplichting. Bij ons gaat dit anders, ouders mogen gewoon lekker meedoen."

Technieken
Karate wordt aangeboden vanaf drie jaar. "Wij leren ze rennen, springen en stoeien. Via technieken van onder andere karate en judo werken we aan balans, concentratie- en uithoudingsvermogen bij kinderen."

"Als klein ventje was ik zelf zes dagen in de week te vinden op de mat. Mijn sport Karate heeft voor mij alles betekend en heeft me geleerd te vechten voor iets wat je wilt bereiken. Sport is voor mij de plek geweest waar ik vrienden voor het leven heb gevonden, heb geleerd doelen te behalen en vooral altijd veel plezier heb gehad. Dit staat bij ons in alle lessen centraal, aldus Danny Rijnhout."

Krachttraining
Naast het karate biedt de Budo Fabriek ook power boxing en krachttraining in kleine groepen aan. "Een breed aanbod voor het hele gezin dus en het mooie is dat je zelf kan bepalen wat je traint. Wij werken met eenvoudige lidmaatschappen gebaseerd op het aantal keer dat je wilt trainen in de week. Je betaalt dus alleen wat je gebruikt en nog mooier het maakt niet uit welke sport je doet."

Op 8 december staat een try-out gepland. "Op deze avond openen we alvast de deuren en kunnen belangstellenden al ontdekken wat wij aanbieden." Aanmelden kan via www.budofabriek.nl.

Budo Fabriek is gevestigd in Arkel. Lessen worden verzorgd in de sporthal MFC de Lingehof. Voor meer informatie zie www.budofrabiek.nl en voor vragen info@budofabriek.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 11 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden