Afbeelding

Thema-avond in Groot-Ammers over armoedebeleid

Algemeen 324 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De gemeente Molenwaard organiseert op dinsdag 3 oktober vanaf 19.30 uur in de Hof van Ammers in Groot-Ammers een thema-avond over armoedebeleid.

Armoede is in Nederland soms moeilijk te herkennen. Het armoedeprobleem is zeer actueel: Koning Willem-Alexander benoemde de problematiek in zijn jaarlijkse troonrede. De rijksoverheid, gemeenten en maatschappelijke partners hebben een belangrijke rol om armoede onder inwoners tegen te gaan. Om die reden organiseert de gemeenteraad van Molenwaard op dinsdag 3 oktober een thema-avond over armoedebeleid.

De avond heeft als doel de gemeenteraadsleden een goed beeld te geven hoe het gemeentelijke armoedebeleid in de dagelijkse praktijk uitpakt. Worden met dit beleid de beoogde doelen behaald, of verdient het beleid bijsturing? De leden van de raad gaan in gesprek met onder andere de Voedselbank, stichting Schuldhulpmaatje, Avres, de WMO-adviesraad en kerken.

Mensen die willen meepraten over dit onderwerp zijn welkom. Zij kunnen voor meer informatie contact opnemen met de griffie van de gemeenteraad via griffie@gemeentemolenwaard.nl of telefoonnummer 140184.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden