Afbeelding

Zomerspelen in de Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam

Algemeen 391 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Opnieuw heeft Museum De Koperen Knop deze zomer leuke zomerspelen, die bedoeld zijn voor de jeugd, maar die ook ouderen elke keer weer blijken te trekken.

Dit zijn spelen, spellen en speurtochten die speciaal zijn ontwikkeld voor de zomerperiode, als veel kinderen het museum bezoeken. De spellen kunnen worden gespeeld in de maanden juli en augustus.

Detectivespel
Dit jaar is er een speciaal detectivespel ontwikkeld, getiteld 'Een dief in de Knop'. Kinderen vanaf negen jaar (en als deze jonger zijn mogen hun ouders en grootouders helpen) kunnen op zoek naar een broche, die ergens verstopt ligt. Dit spel gaat door het hele museum en door de smederij en de hoepelmakerij. Het lastige is dat er een spiegel nodig is om de bijbehorende teksten goed te kunnen lezen. Wie de broche gevonden heeft krijgt een envelopje met postzegels als beloning.

Kaas en koe
Voor de wat grotere kinderen ligt er in de expositieruimte een speurtocht gereed. De kleinere kinderen kunnen door de expositie op zoek gaan naar verstopte muisjes, in vier kleuren. Ook staat er een kubus met een heleboel muisjes erin. Kinderen mogen raden hoeveel. Als de blaadjes bij deze drie spellen worden ingeleverd, wordt er onder de (bijna) goed ingevulde exemplaren een aantal prijsjes verloot. Bij de expositie kun je ook speciale spelletjes spelen, zoals kaas & koedammen en kaas-sjoelen.

Buitenspelen
Een jaarlijks terugkerende activiteit zijn de buitenspellen. Voor de kinderen ligt er op een aantal vaste plaatsen spelmateriaal gereed en de kinderen kunnen die in een routevorm een voor een spelen. Tijdens een heerlijke wandeling over het museumerf en door de museumtuin komen de kinderen het spelmateriaal tegen en kan er worden gespeeld.

Het museum is te vinden aan de Binnendams 6 te Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en in juli en augustus ook op maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor inlichtingen: 0184-611366 of koperenknop@planet.nl. Zie ook de website www.koperenknop.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 11 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden