• In 2014 won Fabio Jakobsen de AWM Junioren, toen nog de Omloop van de Alblasserwaard.
• In 2014 won Fabio Jakobsen de AWM Junioren, toen nog de Omloop van de Alblasserwaard.

Fabio Jakobsen en Jan-Willem van Schip in favorietenrol

Sport 300 keer gelezen

HEUKELUM • Fabio Jakobsen en Jan-Willem van Schip behoren tot de topfavorieten voor de eindzege in de AWM 2017 en steken hun in het voorjaar opgedane vertrouwen niet onder stoelen of banken.

"Ik ben supertevreden over het voorseizoen, met winst in de Ster van Zwolle, een etappekoers in Normandië en nog enkele keren een korte uitslag", aldus Jakobsen. "Ik weet natuurlijk hoe het gaat in de Alblasserwaardse polder, waar ik een paar keer per week train. Alle 200 jongens willen winnen. Maar ik heb kennis van het parcours, ik kan in een waaier rijden en heb natuurlijk mijn sprint. Mijn eerste zorg is om direct op de Lekdijk vooraan te zitten. Je hebt de koers dan nog niet gewonnen. Maar zit je gelijk te ver van achteren, dan heb je de AWM wel verloren."

Grote motor
De 20-jarige Heukelumer voelt geen druk. "Het is mijn thuiskoers en ik hoop mee te doen voor de winst. Wel wordt er extra naar mij gekeken en daarom zal ik het niet erg vinden als een van mijn ploeggenoten van SEG Racing daarvan kan profiteren. Ik hoop op een beetje wind en voor mij mag het ook best wel regenen aanstaande zaterdag, dat maakt het toch wat heroïscher. De renners van Piels, Baby Dump en Delta zie ik als mijn concurrenten. Zeker meneer Van Schip, die heeft een vreselijk grote motor die ook nog goed is afgesteld."

Nerveus
Jan-Willem van Schip lacht. "Het is een lastige koers, maar de AWM ligt mij wel. Vlak, nerveus en de wind die altijd een grote rol speelt. Vorig jaar was ik te gretig en miste ik de beslissende slag. Dat moet dit jaar anders. Na mijn hersenschudding in het najaar heb ik noodgedwongen rustig aan moeten doen. Maar het voorseizoen gaat tien keer zo goed als ik had gehoopt."

De geboren Schalkwijker won de Ronde van Drenthe en, net als Jakobsen, een etappe in Normandië. "Net als Fabio ga ook ik voor de winst, alleen ik heb geen zin om met hem naar de meet te rijden…"

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden