Romy van Klei zit in de finale van Miss Teen of Zuid-Holland 2017.
Romy van Klei zit in de finale van Miss Teen of Zuid-Holland 2017.

Meerkerkse in finale Miss Teen of Zuid-Holland

Algemeen 3.950 keer gelezen

MEERKERK • De 18-jarige Romy van Klei uit Meerkerk is finalist bij de verkiezing Miss Teen of Zuid-Holland. Tijdens de regiofinale op 25 maart neemt ze het op tegen veertien concurrenten. Als ze wint, gaat ze door naar de landelijke finale.

"Ik dacht dat het alleen maar een kwestie was van nagels lakken en opmaken, maar het is veel meer dan dat. Het gaat om de beauty én de brains. Ik heb me enorm ontwikkeld door deze verkiezing", vertelt Romy. Ze deed twee jaar geleden voor het eerst mee en schopte het toen tot de tweede plaats in Zuid-Holland. 

Training
De komende weken staan voor Romy in het teken van de verkiezing. Als finalist krijgt ze allerlei trainingen, variërend van een pittige bootcamp tot trainingen voor presentatie, solliciteren, dansen en op de foto gaan. Daar komt nog voedingsadvies bij kijken, schoonheidsbehandelingen en praktische voorbereidingen op de finale. Romy moet haar jurk, bikini en hakken nog selecteren en zorgen dat ze van alles weet over de provincie. Want een miss moet niet alleen mooi zijn, zelfvertrouwen uitstralen en zich uitstekend kunnen presenteren, ze moet óók kennis hebben van haar provincie. 

Stichting Haarwens
Daarnaast moeten de missen maatschappelijk betrokken zijn. Dit jaar is Stichting Haarwens als goed doel aan de verkiezing verbonden. Romy is vastberaden om met onder andere een flessenactie en een feest veel geld in te zamelen. Via social media kunnen haar fans meeleven en ontdekken wat er allemaal bij een missverkiezing komt kijkt.

Miss World
Romy kan niet wachten tot het 25 maart is. De stemmen van het publiek, de jurywaardering voor haar inzet en het juryoordeel over haar prestaties tijdens de finale bepalen of Romy Miss Teen of Zuid-Holland 2017 wordt. Als ze deze titel in de wacht sleept, gaat ze door naar de landelijke finale in september, waarop ook weer internationale wedstrijden volgen. "Het liefst schop ik het tot Miss World, want als Miss mag je echt iets vertegenwoordigen, dat vind ik mooi. En je voelt je gewoon heel vrolijk als ze de roze sjerp met je titel omhangen. Iedere keer als ik de sjerp zie, voel ik dat weer en ben ik gemotiveerd om nóg meer sjerpen te willen winnen."

Lees deze week het volledige interview in Het Kontakt.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 14 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden