Afbeelding
update

Veel schade en gewonden na gooien met golfballen in gebied tussen Giessen-Oudekerk en Ameide

112 7.291 keer gelezen

GIESSEN-OUDEKERK/AMEIDE • In de nacht van zaterdagavond 9 maart op zondagochtend 10 maart zijn er in Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos, Meerkerk en Ameide meerdere vernielingen aangericht doordat onbekenden met golfballen gegooid hebben, meldt ZHZ Actueel. 

Er zou volgens ZHZ Actueel met de ballen gegooid zijn naar ruiten van woningen, ruiten van auto's én naar jongeren. Dit gebeurde omstreeks 01.00 uur vanuit een zwarte auto. Aan de Doetseweg in Giessenburg werd een ruit van een auto vernield en raakte een vrouw gewond nadat zij een golfbal naar haar hoofd gegooid kreeg. In totaal zijn minimaal twee personen door de golfballen (licht) gewond geraakt. 

De politie had maandagochtend aanvankelijk nog geen aangifte of melding binnen gekregen over deze incidenten, maar later in de loop van de ochtend kwamen de meldingen binnen. "Via diverse kanalen bereikten ons dat er mensen mishandeld waren alsmede dat er vernielingen waren gepleegd", meldt de politie via Instagram. "Inmiddels zijn er enkele aangiftes van vernieling van een autoruit en een woningruit binnen."

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze vernielingen. "Ons is inmiddels gebleken dat men actief geweest is in een groot gebied van Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Meerkerk en Ameide."

Op sociale media staan afbeeldingen van de golfballen met daarop een bedrijfsnaam. "Dit bedrijf hebben wij reeds contact mee gehad. Uit het eerste onderzoek blijkt dat zij geen aandeel in deze vernielingen en mishandelingen hebben", aldus de politie.

Via Facebook zijn diverse meldingen gedaan van schade en vondsten van golfballen, onder meer vanuit de Marijkeweg en de Liesveldweg in Ameide en van gebroken ruiten in Giessenburg en de Broekseweg en de Gorinchemestraat in Meerkerk. En er zijn ook golfballen gevonden in tuinen in Noordeloos.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Een van de gevonden golfballen, in een bestelbus op de Zouwendijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden