Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
update

Veel schade en gewonden na gooien met golfballen in gebied tussen Giessen-Oudekerk en Ameide

  •   6673 keer gelezen   112

GIESSEN-OUDEKERK/AMEIDE • In de nacht van zaterdagavond 9 maart op zondagochtend 10 maart zijn er in Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos, Meerkerk en Ameide meerdere vernielingen aangericht doordat onbekenden met golfballen gegooid hebben, meldt ZHZ Actueel. 

Er zou volgens ZHZ Actueel met de ballen gegooid zijn naar ruiten van woningen, ruiten van auto's én naar jongeren. Dit gebeurde omstreeks 01.00 uur vanuit een zwarte auto. Aan de Doetseweg in Giessenburg werd een ruit van een auto vernield en raakte een vrouw gewond nadat zij een golfbal naar haar hoofd gegooid kreeg. In totaal zijn minimaal twee personen door de golfballen (licht) gewond geraakt. 

De politie had maandagochtend aanvankelijk nog geen aangifte of melding binnen gekregen over deze incidenten, maar later in de loop van de ochtend kwamen de meldingen binnen. "Via diverse kanalen bereikten ons dat er mensen mishandeld waren alsmede dat er vernielingen waren gepleegd", meldt de politie via Instagram. "Inmiddels zijn er enkele aangiftes van vernieling van een autoruit en een woningruit binnen."

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze vernielingen. "Ons is inmiddels gebleken dat men actief geweest is in een groot gebied van Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Meerkerk en Ameide."

Op sociale media staan afbeeldingen van de golfballen met daarop een bedrijfsnaam. "Dit bedrijf hebben wij reeds contact mee gehad. Uit het eerste onderzoek blijkt dat zij geen aandeel in deze vernielingen en mishandelingen hebben", aldus de politie.

Via Facebook zijn diverse meldingen gedaan van schade en vondsten van golfballen, onder meer vanuit de Marijkeweg en de Liesveldweg in Ameide en van gebroken ruiten in Giessenburg en de Broekseweg en de Gorinchemestraat in Meerkerk. En er zijn ook golfballen gevonden in tuinen in Noordeloos.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK