Afbeelding

Verlies VC WIK en Volley Meerkerk'95

Sport 258 keer gelezen

GROOT-AMMERS/MEERKERK • De divisieploegen in het regionale volleybal kregen afgelopen weekend alledrie een nederlaag voor de kiezen.

Eerstedivisionist VC WIK heeft zich niet kunnen revancheren voor de nederlaag tegen Capelle. De Groot-Ammerse volleyballers kregen met 3-1 klop van nummer 9 Velo. WIK begon sterk (20-25), maar was het daarna helemaal kwijt. De pass was prima, maar aanvallend bleef het onder de maat. Dat laatste had een verlammende uitwerking op de ploeg van coach Van Aartrijk. In combinatie met een slappe blokkering speelde het Velo in de kaart: 25-16, 25-23 en 25-17.

Voor VC WIK is het zaak een week rust te pakken en de selectie fit te laten worden voor de decembermaand.

Gelaten
De WIK-vrouwenhoofdmacht leed in Amsterdam de tweede nederlaag van het seizoen. Het team van coach Remco Reitsma werd gekweld door blessures en zieken, maar had toch verwacht van laagvlieger US 3 te kunnen winnen. Dat pakte anders uit. Het was bepaald niet de dag van VC WIK. Alles wat tegen kon zitten, zat ook tegen. De bezoekers namen nog wel een 0-2 voorsprong (15-25 en 20-25), maar voelden de wedstrijd in de tweede set al kantelen. US kreeg steeds meer grip op het Ammerse spel, dat onzekerheid en gelatenheid uitstraalde. Op een enkele opleving na kreeg VC WIK het niet meer op de rit: 25-21, 25-15 en 15-11.

"Laten we er maar van uit gaan dat dit een incident was", aldus coach Reitsma, die zaterdag 3 december de competitie hervat tegen het VC Woerden van Krijn Verlek.

Wegzakken
Volley Meerkerk'95 wist opnieuw een uitwedstrijd niet te winnen. Het werd 3-1 voor laagvlieger Havoc, waardoor de Meerkerkse volleybalsters inmiddels zijn weggezakt naar de onderkant van de middenmoot.

Volley Meerkerk'95 kwam in Haps op en 2-0 achterstand (25-20, 25-16). Wytske Deutekom nam haar team in de derde set op sleeptouw. Passend en verdedigend werd het stabieler, Linde de With had een goede serviceserie en aanvallend kwamen Renate Ouderkerk en Kayleigh Boer goed door (22-25). De geelzwarten konden dit niveau in de vierde set niet vasthouden (25-20), waardoor het resultaat teleurstellend was.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 19 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden