• Wat een ontlading: de superspannende eerste set is binnen voor VC WIK.

Winst VC WIK en Volley Meerkerk'95

Sport 250 keer gelezen

GROOT-AMMERS/MEERKERK • Eerstedivisionist VC Wik heeft ook z'n tweede competitiewedstrijd weten te winnen. Een divisie lager liet de vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 haar eerste overwinning noteren.

VC WIK kreeg Sovoco met 3-1 op de knieën. Gemakkelijk ging dat aanvankelijk niet. Mede door onnauwkeurig Ammers' spel kon de Soester opponent bijblijven. De eerste set draaide zelfs uit op een ware thriller. De opluchting bij de thuisploeg was groot na het beslissende punt: 35-33.

Het spelbeeld veranderde in de tweede set niet. Ditmaal trok Sovoco aan het langste eind (22-25). Hiermee was de pijp bij de bezoekers ook meteen leeg. VC WIK stelde in de derde en vierde set orde op zaken en stoomde zonder groots te spelen door naar 25-14 en 25-16.

Revanche
Na de teleurstellend verlopen competitie-ouverture was Volley Meerkerk'95 tegen VC Velden 2 gebrand op revanche. In de eerste set zag het er opnieuw niet goed uit aan Meerkerkse kant. VC Velden voerde de servicedruk flink op, met als gevolgd dat de geelzwarten de pass maar moeilijk onder controle kregen (21-25). In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Volley Meerkerk'95 dicteerde vanaf de servicelijn en met Margreet Wigmans aan het hoofd stond het ook verdedigend goed (25-20).

Anouschka Doedijns maakte in deel drie zowel serverend als aanvallend het verschil (25-23). Volley Meerkerk speelde het duel vervolgens zakelijk uit en schreef de eerste thuiswinst bij (25-17).

Rommelig
De Meerkerkse mannenploeg hield een punt over aan het treffen met RVC/Libanon 2. Volley Meerkerk'95 begon rommelig en bleef aanvallend onder de maat. In de tweede set werd er meer vechtlust getoond, maar ook deze ging naar de Rotterdammers.

Een 'nul' dreigde, maar daar wenste de thuisploeg niet aan mee te werken. Er werd in deel drie dan ook een grote voorsprong genomen, maar RVC/Libanon kwam sterk terug. Op het tandvlees stelde Meerkerk in elk geval een punt veilig. Meer zat er niet in. In de vierde set was de ervaren opponent simpelweg te sterk voor het jeugdige Volley Meerkerk.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

(foto: Rick den Besten)

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 14 uur geleden
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 14 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 16 uur geleden