Afbeelding

De Kroonschijf/DEZ pakt koppositie

Sportt 277 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Een koppositie, die was voor de dammers van De Kroonschijf en Denk en Zet in de afgelopen jaren niet weggelegd. Nu ze in de nationale competitie hun krachten hebben gebundeld, gaat het echter van een leien dakje. Zaterdag wonnen zij ook hun tweede wedstrijd met grote cijfers. EAD Asten werd met een 14-6 nederlaag naar huis gestuurd.

Al na ruim twee uur dammen kon er bescheiden – herrie is uit den boze als er nog partijen bezig zijn – worden gejuicht. Dirk van Genderen zorgde met een verwoestende slagzet voor een 2-0 voorsprong. Even later verdubbelde Jonathan Mentink de marge met een fraaie positionele zege. Met remises van Harm Jan van Rees, Arie van Genderen, Eef Stam en Ad de Hek verscheen een 8-4 tussenstand op het scorebord.

Toen Peter Hartog er met een sluwe combinatie 10-6 van maakte en de posities op de overige borden veelbelovend oogden, was duidelijk dat het niet meer mis kon gaan. De enige vraag wie het matchpoint zou verzilveren. Het werd Piet Trapman die een ingewikkelde partij met een remise besloot.

Peter de Hek had zijn tegenstander al de hele middag in een soort verwurging. Hij moest het secuur spelen, maar na 4 uur dammen had hij het voor elkaar en tikte zijn opponent af. Wim Kalis leek met sterk positioneel optreden op een eenvoudige zege af te gaan. In een eindspel met vijf winnende varianten koos hij echter voor nummer zes. En uitgerekend die werd remise. Soms is het damleven hard.

Het tweede tiental speelde in de nationale competitie een goede wedstrijd tegen Raes Maastricht, maar kon een 8-12 nederlaag niet voorkomen. 

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 15 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden