• Philip van Zanten (midden) was de snelste loper van de acht kilometer bij de Regio Bank Kerkwijk Cross. Links nummer 3 Kees de Bijl, rechts nummer 2 Eelco Noort.
• Philip van Zanten (midden) was de snelste loper van de acht kilometer bij de Regio Bank Kerkwijk Cross. Links nummer 3 Kees de Bijl, rechts nummer 2 Eelco Noort. Foto: Gijs van Tuijl

Regio Bank Kerkwijk Cross levert bijna 1.000 euro op

Sport 540 keer gelezen

KERKWIJK • Onder een heerlijk zonnetje werd zaterdag de Regio Bank Kerkwijk Cross gelopen, de opvolger van de Regio Bank Boomgaardloop. Het evenement leverde bijna duizend euro op voor Stichting Roparun.

Door het ontbreken van de boomgaard werd gelopen op een geheel vernieuwd parcours. Met name het gedeelte door het drassige weiland naast het voetbalveld werd door de lopers als zwaar ervaren.

Na een gezamenlijke warming up onder begeleiding van Gerard Bambacht van de Bommelerwaard Runners startte om 14:15 uur de jeugd. Afhankelijk van hun leeftijd liepen de jongeren 1, 2 of 3 km. Na de prijsuitreiking was het de beurt aan de senioren voor naar keuze 4, 6 of 8 km.

Philip van Zanten was de snelste loper van de acht kilometer, gevolgd door Eelco Noort en Kees de Bijl.

Na afloop was het nog gezellig napraten in de kantine van VV Kerkwijk. De organisatie van de Kerkwijk Cross was weer in handen van VV Kerkwijk en de Brandwijk Bommelerwaard Runners, die ook dit jaar meedoen aan de Roparun. 

Voor info: www.bommelerwaard-runners.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden