• De Samenloop voor Hoop rond Kasteel Ammersoyen wordt verplaatst naar 5 en 6 juni 2021.
• De Samenloop voor Hoop rond Kasteel Ammersoyen wordt verplaatst naar 5 en 6 juni 2021. Foto: Gerald van Zanten

Samenloop voor Hoop Bommelerwaard wordt jaar uitgesteld

Algemeen 111 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De kogel is door de kerk. Dit jaar geen SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard rondom Kasteel Ammersoyen. Door alle ontwikkelingen rondom het coronovirus wordt het evenement verplaatst naar zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021.

"We staan vierkant achter het besluit van KWF Kankerbestrijding", laat voorzitter Marion Kooijman-Van Lokven in een eerste reactie weten. Door alle ontwikkelingen rondom het coronavirus waren alle voorbereidingen al stilgelegd, toen de organisatie afgelopen donderdagavond te horen kreeg dat alle SamenLopen tot 1 augustus worden uitgesteld. "Voor ons zeker geen afstel, want we zijn volgend jaar juni wederom van harte welkom op en rondom Kasteel Ammersoyen."

Onverantwoord
Zo makkelijk zoals het nu wellicht overkomt, zo eenvoudig was het zeker niet. Het bestuur was begin deze week tot hetzelfde besluit gekomen, nog voordat het KWF besloot om alle evenementen voor de komende vier maanden niet door te laten gaan. "Zelfs als het KWF dit niet had besloten of het coronavirus binnen twee maanden verdwenen zou zijn, dan nog vinden wij het onverantwoord om zo snel zo'n enorm evenement te houden. We verwachten duizenden mensen, honderden mensen lopen achter elkaar over een intiem parcours. Mensen die kanker hebben of hebben gehad zijn aanwezig, een zeer kwetsbare risicogroep. Nee, dat voelt niet goed, dat moeten we niet willen."

Locatie
De afgelopen dagen ging het bestuur in overleg met de meest belangrijke partijen, om te checken of ze ook op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021 welkom zou zijn bij het kasteel en de daarbij gelegen weilanden. "Want zonder de medewerking van deze partners, zijn we nergens. We vinden die locatie zo geschikt voor zo'n soort evenement. De sfeer, de route, alles is precies goed. Gelukkig waren zij wederom bereid om hun medewerking aan ons evenement te verlenen. Echt fantastisch, kan niet anders zeggen."

Persoonlijk bericht
Over de vraag 'hoe nu verder' hoeft de voorzitter niet lang na te denken. Het bestuur heeft meteen de koppen bij elkaar gestoken om alle vervolgstappen in kaart te brengen. "Iedereen die zich al heeft ingeschreven, van vrijwilliger tot sponsor, ontvangt van ons persoonlijk bericht. We willen hen vragen of de bestaande afspraken en acties mogen blijven staan. Het geld dat wordt opgehaald gaat sowieso naar kankeronderzoek. Ook alle teams kunnen ingeschreven blijven. Mocht er voor iemand het komend jaar iets veranderen waardoor hij of zij niet meer kan deelnemen, dan houden we hier uiteraard rekening mee."

Meer informatie
Omdat alle maatregelen door het coronavirus zich zo snel ontwikkelden, heeft de organisatie nog niet op alle vragen antwoord. Houd daarom de facebookpagina @SLVHBommelerwaard en de site www.samenloopvoorhoop.nl/bommelerwaard in de gaten voor meer informatie. Hier verschijnt op korte termijn een overzicht met veelgestelde vragen. Zit het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met bommelerwaard@samenloopvoorhoop.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 21 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden