• Burgemeester Servaas Stoop.
• Burgemeester Servaas Stoop. Foto: Aangeleverd

Burgemeester Stoop aan kinderen: 'Geloof niet alle verhalen over corona'

Algemeen 365 keer gelezen

WEST BETUWE • Burgemeester Servaas Stoop heeft een open brief geschreven speciaal voor de 'kinderen en jongelui' in de gemeente. Hij roept ze op alleen af te gaan op officiële informatie, en eens een kaartje in de brievenbus te doen bij oudere mensen.

De tekst luidt als volgt: 

Beste kinderen en jongelui,

Vanaf vandaag hoeven jullie voorlopig niet naar school. De regering heeft besloten om de scholen te sluiten. Dit doen we om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Je hebt over deze besmettelijke ziekte vast al iets gehoord, thuis, op school, bij de sportclub of in de kerk.

Sluit de school door heel slecht of juist heel warm weer, dan zijn extra vrije dagen eigenlijk best leuk. Nu is de reden dat scholen, sportclubs, de bibliotheek, cafés en restaurants sluiten helemaal niet leuk. Er zijn veel mensen heel ziek. En iedere dag komen er nog zieken bij. Veel van deze zieken moeten naar het ziekenhuis.

Je maakt je misschien zorgen over wat er op dit moment allemaal gebeurt. Zeker als iemand in jouw omgeving ziek is. Misschien word je daar onzeker van. Ik begrijp dat heel goed. Alles rondom het Coronavirus is de hele tijd in het nieuws. Het ene verhaal is nog erger dan het andere. Pas op dat je niet alle verhalen zomaar gelooft. Sommige zijn overdreven of zelfs nep. Je kunt het beste afgaan op de officiële informatie, die onder andere van mij afkomstig is.

Ik wil ook dat je weet dat heel veel mensen bij de regering en de gemeenten hard werken om de juiste besluiten te nemen. Net zoals huisartsen en dokters en verpleegkundigen in ziekenhuizen alles doen om de patiënten te verzorgen en te helpen.

Nu je niet naar school en je sportclub kan, heb je tijd 'over'. Lees eens een keer een boek of tijdschrift. Doe een spelletje, maak een tekening, speel muziek. Volgens mij gaat dit vast lukken. Denk ook aan andere (vaak oudere) mensen. Zij kunnen niet naar buiten en mogen geen bezoek ontvangen. Probeer ze eens te bellen of te appen. Of misschien nog leuker: gooi een kaartje in hun brievenbus. Laat ze in ieder geval weten dat je aan ze denkt.

We moeten met elkaar door deze moeilijke tijd heen. Als we aandacht hebben voor elkaar, gaat dat zeker lukken. Ik hoop dat alles snel weer 'normaal' wordt.

Een hartelijke groet van jullie burgemeester,

Servaas Stoop

Stoop schreef dit weekend - voordat de strengere maatregelen gingen gelden - ook al een brief aan alle inwoners. Die is hier te lezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden