• Lopers op de loopbrug van kasteel Ammersoyen.
• Lopers op de loopbrug van kasteel Ammersoyen. Foto: Archieffoto: Gerald van Zanten

SamenLoop: Nog ruimte voor meer teams, maar schrijf op tijd in

Algemeen 219 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Coronavirus of niet, SamenLoop voor Hoop gaat vol goede moed door met alle voorbereidingen. Ruim veertig teams staan ingeschreven, aanmelden kan nog steeds.

"We weten niet of het coronavirus straks roet in het eten gaat gooien, maar vooralsnog gaat de SamenLoop Bommelerwaard gewoon door", aldus voorzitter Marion Kooijman-Van Lokven. "We staan in nauw contact met KWF Kankerbestrijding en volgen alle ontwikkelingen op de voet, maar zeker weten doe je het in dit soort situaties natuurlijk nooit. We hopen er maar het beste van en gaan vol goede moed door met alle voorbereidingen."

Vol is vol
Een van de vele voorbereidingen betreft het coördineren van alle teams en hun activiteiten. Dat is deze keer in handen van Helma de Groot. Net als voor een aantal andere bestuursleden is het ook voor haar de eerste keer dat ze op deze wijze aan de SamenLoop meewerkt. Inmiddels hebben zich 41 teams aangemeld. "Vorige editie hadden we ruim 80 teams, dus gevoelsmatig zitten we nu op de helft van het aantal teams dat kan deelnemen. Maar of dat er deze keer ook zoveel worden, gaan we zien."

Compleet krijgen
Al hoopt De Groot op een verdubbeling van het aantal deelnemende teams, een 'must' is het zeker niet. "Nee hoor, we hebben nu al meer dan 500 lopers en dat is prachtig. Maar er is zeker nog ruimte voor meer teams. Het aantal inschrijvingen nam na de aftrap in januari flink toe en rondom de carnaval werd het weer even wat rustiger. We zien nu dat mensen weer gaan inschrijven, meer richting de zomer aan het plannen zijn. Ondanks dat er nu nog voldoende ruimte is, adviseer ik wel om niet te lang met het inschrijven van je team te wachten. Een team kan bestaan uit zo'n 10 tot 15 lopers, dat is wel zo'n beetje de ondergrens. Er moet toch 24 uur worden gelopen, dus moet je voldoende mensen hebben om mee af te wisselen zodat iedereen genoeg rust pakt tussen het lopen door. Probeer je team zo snel mogelijk compleet en ingeschreven te krijgen, want vol is vol. Wanneer is het vol? Nou, als we rond de duizend lopers zitten. Dan weten we vanuit de ervaring dat het gezellig druk blijft en niemand in de verdrukking rondom het kasteel loopt."

Informatieavond teams
De mailbox van de organisatie loopt inmiddels aardig vol met allerlei vragen vanuit de teams. Niet iedereen wil wachten tot de informatieavond in april, wat ook helemaal geen probleem is, stelt De Groot. "We beantwoorden alle vragen graag. Het is juist fijn dat teams alvast van zich laten horen. Natuurlijk willen we weten wat ze rondom hun kraam op de braderie tijdens de SamenLoop organiseren, maar we horen het zeker net zo lief wat ze vooraf allemaal voor activiteiten bedenken. En deel die acties vooral met ons, via de mail of via Facebook, dan zorgen wij voor nog wat extra publiciteit."

Eigen pagina
Een aantal activiteiten is al te volgen via de website van de SamenLoop Bommelerwaard. Daar is een speciaal overzicht, actiepagina, ingericht waar teams hun acties kunnen vermelden. Ook kan een team met behulp van deze pagina geïnteresseerden snel en gemakkelijk rechtstreeks laten doneren.

Puddingbroodjes en kauwgom
"We zien hier dat er al meer dan 12.000 euro is opgehaald. Dat is toch geweldig! Zo haalde team Johan van Loon afgelopen weekend ruim 2.000 euro op met de verkoop van puddingbroodjes. Koploper in het overzicht is Team Rob met bijna 6.000 euro. Team De Barkrukken verkoopt gehaakte engeltjes voor op de schouder en Team Stuiver pakjes kauwgom. Het gaat ons dus niet alleen om de grotere bedragen. We zien hier ook particuliere initiatieven staan. Zoals bijvoorbeeld de actie van Marjon Vos en haar moeder, die maken de meest creatieve haakwerkjes. Geweldig om te zien hoe mensen toch ook hun steentje willen bijdragen als ze niet kunnen meelopen."

Kijk voor een overzicht van alle informatiebijeenkomsten, de lopende acties en voor alle overige informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/bommelerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden