• Het Mgr. Zwijsenplein krijgt een opknapbeurt en wordt opnieuw ingericht naar de eisen van deze tijd. De voorbereidingen starten al, maar de uitvoering is waarschijnlijk pas in 2022.
• Het Mgr. Zwijsenplein krijgt een opknapbeurt en wordt opnieuw ingericht naar de eisen van deze tijd. De voorbereidingen starten al, maar de uitvoering is waarschijnlijk pas in 2022. archieffoto: Janneke Boogaard

Alle wegwerkzaamheden Maasdriel op een rijtje

Algemeen 282 keer gelezen

MAASDRIEL • Maasdriel heeft alle wegwerkzaamheden in de gemeente weer op een rijtje gezet in het Jaarplan Openbare Ruimte.

In dit plan, dat te vinden is op de website van de gemeente Maasdriel, staat precies beschreven welke projecten in 2019 zijn gestart en wat de verschillende kernen in 2020 te wachten staat.

Zo wordt de Hooiweg in Hedel, tussen de Baronieweg en de Hogenhofstraat, dit jaar opnieuw bestraat en ingericht. Ook de Korenstraat in Hedel (tussen de Akkerseweg en de Blankenstein) wordt opnieuw ingericht.

Rossum
In Rossum staat de onoverzichtelijke kruising van de Waaldijk met de Slotselaan op het programma.

Kerkdriel
In Kerkdriel gaan de Paterstraat en de Teisterbandstraat dit jaar op de schop. Er is groot onderhoud nodig en er komt een oplossing voor het hemelwaterprobleem in een deel van de straat.

In Ammerzoden wordt een deel van de Zandweg opnieuw ingericht. Het gaat om het deel tussen de Achterdijk en de Lange Weisteeg en tussen de Wordragensestraat en de Heiligenweg.

2021
Dit jaar gaan ook projecten van start, die in 2021 worden afgerond. Zoals de reconstructie en herinrichting van de Wordenseweg (tussen de rotonde op de Provincialeweg en de Kerkstraat in Kerkdriel), het herinrichten van winkelgebied De Haar in Ammerzoden en het vervangen van het riool op de Veersteeg in Kerkdriel (tussen N831 en de Berm).

Centrum Kerkdriel
Ook het centrumgebied van Kerkdriel komt nog aan de beurt: het Mgr. Zwijsenplein en de Teisterbandstraat tot aan de Lage Hof worden opnieuw ingericht volgens de eisen van de huidige tijd. De voorbereidingen staan gepland voor dit jaar en volgend jaar, de uitvoering is waarschijnlijk in 2022.

Maas-Waalweg
Het doortrekken van de Maas-Waalweg staat als 'langlopend' project in het Jaarplan. Een aantal grondeigenaren ligt nog met de gemeente in de clinch over het gebruik van hun perceel. In het meest ongunstige geval moet de gemeente overgaan tot onteigening van de grond. "Dat zou weer veel vertraging opleveren", aldus wethouder Jan Hein de Vreede.

In dit artikel zijn niet alle wegwerkzaamheden vermeld. Het volledige overzicht staat in het Jaarplan op de website van de gemeente.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 14 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden