Afbeelding
Foto: Bert Kerkhof

Fanfare Alem maakt indrukwekkende muzikale reis om de wereld

Algemeen 195 keer gelezen

ALEM • Fanfare Alem hield zaterdagavond haar nieuwjaarsconcert in dorpshuis De Drie Linden in Alem. Pacific Dreams luidde het thema van het concert.

Het publiek werd meegenomen op een rondreis langs verschillende continenten, met als reisleider Mari Leerintveld. 

Het Dorpshuis was speciaal voor het concert aangekleed met vlaggen uit de hele wereld. Er werden herkenbare stukken ten gehore gebracht, onder leiding van 'Kapiteins' Joost van Wichen (fanfare) en Lynyrd Denissen (slagwerkgroep).

Tijdens de muzikale rondreis werden ook wereldhapjes geserveerd. Deze waren afgestemd op het continent waar de boot op dat moment was. Daarnaast werden ook prachtige videobeelden getoond op een scherm, afgestemd op het muziekstuk.

Pacific
De muzikale rondreis begon op de Pacific Ocean waarbij de fanfare opende met het nummer Pacific Dreams. De boot voer verder naar Azië en Afrika.

Slagwerkgroep Alem/ Rossum speelde onder andere het nummer An African Impression, waarin echte dierengeluiden te horen waren.

De reis werd vervolgd naar Zuid- en Noord-Amerika. Reisleider Mari maakte tussendoor een tussenstop in Las Vegas om de hoofdprijzen van de loterij bekend te maken. De laatste bestemming was Europa. Hier werden een Queen Medley en het winnende songfestivalnummer Arcade gespeeld. Het repertoire werd afgesloten met het nummer Ik Hou van Tulpen uit Amsterdam, gearrangeerd door Joost van Wichen. 

Tijdens de avond werd ook jubilaris Joey Ketels in het zonnetje gezet voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Voor deze verdiensten kreeg hij een speldje en oorkonde van de KNMO uitgereikt. Als laatste werd door zijn vader, erelid Peter Ketels, het eigen Fanfare Alem jubileumspeldje opgespeld. 

Na afloop van het concert werd er nog gezellig na geborreld onder het genot van een drankje en echte Hollandse hapjes. 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden