• V.l.n.r. Gert-Jan de Rouw, Paul van Iterson, Mark van den Oord en Wim Grandia tijdens de parcoursverkenning.
• V.l.n.r. Gert-Jan de Rouw, Paul van Iterson, Mark van den Oord en Wim Grandia tijdens de parcoursverkenning. Foto: Mark van den Oord

Eerste Maas Cross in Kerkdriel op 11 januari

Sport 600 keer gelezen

KERKDRIEL • Op zaterdag 11 januari organiseert wielerclub De Trillende Spaken de allereerste Maas Cross aan de Zandmeren te Kerkdriel. De wedstrijd maakt deel uit van een combiklassement voor mountainbiken en veldrijden met de Neswaarden Cross en de Lithse Ham Cross.

Het idee voor de Maas Cross ontstond doordat Dirk Keynemans van WTC Maaswaal aan De Trillende Spaken vroeg of zij ook een cross in Kerkdriel konden organiseren. Gert-Jan de Rouw, Paul van Iterson, Mark van den Oord en Wim Grandia pakten die handschoen op.

Niet bang van modder
De bedoeling is een leuk en competitief evenement neer te zetten voor iedere sportief fietsende man of vrouw vanaf vijftien jaar die niet bang is van een stukje modder, klei en zand. 

"In overleg met onder andere de andere crossen is voor de datum van zaterdag 11 januari gekozen, voor deze eerste editie", licht Gert-Jan de Rouw toe. "We hebben overwogen om deze cross tegelijk met de Maasloop te organiseren in het eerste weekend van december, maar dat was wat kort dag. Wellicht lukt dat volgend seizoen wel, het behoort in elk geval in de toekomst tot de mogelijkheden."

Vier categorieën
Alle drie de categorieën (dames en heren vanaf 15 jaar en heren masters vanaf 50 jaar) gaan tegelijk van start om 14:00 uur op de parkeerplaats ter hoogte van restaurant Brandend Zand. Daar is ook de finish.

Bel voor laatste ronde
De cross bestaat uit ronden van 3,5 km en zal naar inschatting ongeveer vijf ronden duren. Afhankelijk van de gereden tijden in de eerste twee ronden kan dit naar boven of beneden worden bijgesteld. Wanneer de laatste ronde ingaat, wordt er een bel geluid. 

Verkeersbegeleiding
Het parcours wordt voor de duur van de wedstrijd voor overige recreatieve doeleinden afgesloten met linten en dranghekken. Op een aantal plaatsen is verkeersbegeleiding aanwezig, zoals bij de parkeerplaatsen en de boothelling. Er blijft genoeg ruimte over om te parkeren op de openbare parkeerplaatsen.

Vooraf het parcours verkennen en warm rijden kan, maar er zijn dan nog wel andere recreanten op de route te vinden.

Inschrijven
Inschrijven kan via de site van De Trillende Spaken of op de dag zelf tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij Van Gent Watersport, Zandstraat 11 te Kerkdriel. De inschrijfkosten van 5,00 euro zijn ter plaatse te voldoen. Deelname gebeurt op eigen risico, een helm is verplicht.

Douchen en prijsuitreiking
Omkleden, douchen en fietsen afspuiten kan bij Van Gent Watersport. Na afloop is daar de prijsuitreiking met leuke prijzen en een echte rondemiss. Bij Paviljoen 212 kan vervolgens een gezellig hapje en drankje genuttigd worden.

De Neswaarden Cross (WTC Maas-Waal) volgt op 25 januari in Aalst en de Lithse Ham Cross (TC Lith) op 1 februari.

• De route is 3,5 kilometer lang en start bij Brandend Zand.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 13 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden