Afbeelding
Foto: Julia de Vries

'Veer Zaltbommel- Loevestein heeft meerwaarde'

Algemeen TipBommelerwaard.nl 302 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Maar liefst 86 procent van het burgerpanel TIP Bommelerwaard vindt dat het fiets- en voetveer tussen Zaltbommel en Slot Loevestein een meerwaarde is voor de Bommelerwaard.

Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat dat veer zelfs belastinggeld mag kosten. In totaal hebben 332 mensen de afgelopen maand verstuurde vragenlijst ingevuld. De resultaten zijn dus beslist niet representatief voor de hele Bommelerwaard, maar geven wel een aardig beeld.

Duur

Uit de reacties bleek dat er ook kritiek is op het veer, dat in de zomer van vorig jaar voor het eerst heeft gevaren en dit jaar opnieuw in gebruik wordt genomen. Wie mee ging met het veer, moest een dagkaart kopen van 10 euro. "Het is echt te duur....", schrijft iemand. "Voor een gezin betaal je 40 euro, terwijl je er met de auto 15 minuten op rijdt. Daarbij sloten de vaartijden niet aan op de pont naar Gorinchem."

Meer passagiers

Op de vraag of de ondervraagde suggesties had om meer passagiers te trekken, kwamen veel reacties. Sommigen suggereerden dat het kaartje nog wel iets duurder kon of juist goedkoper. "Het kán natuurlijk zijn dat het niet haalbaar is als je de opbrengsten afzet tegen de kosten", schrijft iemand, "maar de exposure levert ook iets op, het is wel bijzonder dit veer te hebben. Wellicht helpt het om meer te bieden aan de kant van Loevestein. Als er meer 'te doen' is, helpt dat misschien."

Reclame

Veel ondervraagden vinden ook dat het veer zelf meer reclame moet maken in met name landelijke bladen.

Burgerpanel TipBommelerwaard.nl behandelt actuele lokale vraagstukken. Iedereen vanaf zestien jaar die in de Bommelerwaard woont of werkt kan zich online aanmelden en krijgt dan ongeveer acht keer per jaar een vragenlijst per mail.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 17 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden