Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Alem praat over Maasoeverpark, woningbouw, verkeer en duurzaamheid

Algemeen 271 keer gelezen

ALEM • De dorpsraad van Alem houdt vrijdag 22 februari om 20:00 uur de jaarvergadering in dorpshuis De Drie Linden. Twee wethouders schuiven aan; inwoners zijn van harte welkom om voorstellen te delen.

De dorpsraad legt verantwoording af over het gevoerde beleid van het afgelopen jaar en deelt haar toekomstplannen. Hierbij zijn ideeën en voorstellen vanuit de bevolking van harte welkom.

Maasoeverpark en woningbouw
Over twee onderwerpen die voor het dorp Alem van groot belang zijn, zal wethouder Peter de Vries het woord voeren. Het betreft: ontwikkelingen rondom Maasoeverpark (Deltaplan Bedijkte Maas) en woningbouw. Uiteraard is er gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen. 

Verkeer
Voor 2019 staan er voor het dorp enkele belangrijke verkeersmaatregelen in de planning; hierover zal door een vertegenwoordiger van de gemeente Maasdriel een korte presentatie gegeven worden. Verantwoordelijk wethouder Erik van Hoften is aanwezig om eventueel toelichting te geven.

Alem energieneutraal
Een ander actueel item is 'duurzaamheid'. De dorpsraad is samen met 'Het Nieuwe Wonen' uit Geldermalsen en de gemeente Maasdriel bezig om plannen te maken waarbij Alem zo energieneutraal mogelijk gemaakt kan worden. Ook dit onderwerp komt aan bod en wethouder Van Hoften zal het beleid van de gemeente hierin toelichten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden