Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

De Regenboog in Nieuwaal krijgt extra klaslokaal

Algemeen 271 keer gelezen

NIEUWAAL• Basisschool De Regenboog in Nieuwaal krijgt een extra klaslokaal. Dat is nodig, want jaarlijks krijgt de school steeds meer leerlingen, ook van buiten het dorp.

Wethouder Simon Buwalda geeft vrijdag 9 maart samen met leerlingen van de basisschool het startsein voor de werkzaamheden. Zij halen dan samen de eerste betontegels uit het schoolplein.

Wethouder Buwalda: "Waar landelijk gezien kleinere scholen steeds kleiner worden, krijgt De Regenboog er jaarlijks leerlingen bij. Hiervoor is extra ruimte nodig naast de klaslokalen die er al zijn. De school zorgt zelf dat de tegels op het plein weggehaald worden. Hiermee draagt de school bij aan hun eigen nieuwbouw en hoeft de gemeente wat minder geld bij te dragen."

Zeventig leerlingen

De huidige ruimte in de school is voor 58 leerlingen optimaal. Nu zitten er zo'n zeventig leerlingen op de school. Omdat de prognose ook voor tenminste de komende vijftien jaar zo is dat het aantal leerlingen boven de zeventig blijft, wordt de school nu uitgebreid.

Schoolplein

Naar verwachting wordt het nieuwe lokaal in juni 2018 opgeleverd. De school blijft gewoon open tijdens het werk. De totale uitbreiding wordt zo'n zeventig vierkante meter groot. Als het lokaal af is, krijgt ook het schoolplein een nieuwe inrichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 10 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden