Afbeelding

Gemeente Heusden finishplaats Eneco Tour

Sportt 83 keer gelezen

VLIJMEN • De vierde etappe van de Eneco Tour zal op donderdag 15 augustus aankomen in Vlijmen.

Het is niet voor niets dat bij de keuze van de finishplaats het oog is gevallen op Vlijmen. Het dorp heeft een zeer rijke wielerhistorie en is met Lars Boom ook vandaag de dag nog prominent vertegenwoordigd in het wielerpeloton.

Vorig jaar behaalde Boom de eindzege in de Eneco Tour. 

Het college van B&W ziet het sportieve evenement als een prachtige kans om de gemeente Heusden samen met lokale partijen op de kaart te zetten.

Aandacht

“Wielrennen is een prachtige sport die landelijk en internationaal bij jong en oud veel aandacht trekt”, zegt burgemeester Jan Hamming.

“Dat we in een internationale koers een dag lang het podium kunnen vormen, is dan ook niet alleen een mooie promotie van onze gemeente, maar biedt ook een heleboel kansen voor het bedrijfsleven en de lokale gemeenschap.” 

Zo kunnen aan het evenement tal van lokale activiteiten worden gekoppeld. Een daarvan is al bekend. Tijdens de vierde etappe wordt voor de jeugd in Heusden de Eneco Kids Ride gehouden.

Het bedrijfsleven is nu al betrokken bij de organisatie van de finish in Vlijmen. Samen met de provincie en de gemeente nemen zij de organisatie en financiering voor hun rekening. 

Het Hoog

De Eneco Tour start dit jaar op 12 augustus met een etappe in het Belgische Koksijde. De vierde rit start in het Belgische Essen en voert de renners naar Vlijmen.

Daar ligt na enkele ronden door de gemeente de eindstreep op bedrijvenpark Het Hoog. Het definitieve parcours van de Eneco Tour wordt later bekend gemaakt. Er staat ook een tijdrit in Sittard-Geleen op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden