Afbeelding
Foto: 123RF

Twintig weken wandelen in eigen buurt onder professionele begeleiding: het kan in Altena

Nieuws 588 keer gelezen

ALTENA • Wethouder Shah Sheikkariem zal op woensdag 24 april de jaarlijkse Nationale Diabetes Challenge (NDC) officieel openen op de atletiekbaan in Sleeuwijk. Dit doet hij om 18.00 uur.

“We hebben als gemeente Altena de ambitie om een ‘blauwe zone’ van gelukkige, gezonde en vitale inwoners te realiseren. Dat betekent dat we stimuleren om samen te werken aan ieders gezondheid: gezonde voeding, bewegen en het tegengaan van eenzaamheid”, vertelt wethouder Sheikkariem.

Iedereen kan meedoen

De Nationale Diabetes Challenge betekent twintig weken samen wandelen in eigen buurt. De deelnemer bepaalt zelf hoe vaak, en hoe lang meelopen gewenst is. In eigen tempo, en met behulp van een sportcoach of een fysiotherapeut. De goede begeleiding zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen. Meer informatie is te vinden op www.nationalediabeteschallenge.nl.

Steeds meer mensen doen mee 

Dit jaar zijn er al zeven groepen in Altena, waarbij je kunt aansluiten: 

- Andel: Abraham Kuyperstraat 35, woensdagen om 19.00 uur. Start op woensdag 1 mei onder begeleiding van fysiotherapie Andel.
- Almkerk: Kruisstraat 4a, dinsdagen om 19.00 uur. Start op dinsdag 23 april.
- Almkerk: Gemeentehuis, Sportlaan 17, dinsdagen om 16.00 uur. Start op dinsdag 30 april onder begeleiding van een beweegcoach.
- Dussen: Vrijheidsplein, dinsdagen om 19.00 uur. Start op dinsdag 7 mei onder begeleiding van fysiotherapie Bruysend.
- Sleeuwijk: Esdoornlaan 2, donderdagen om 19.00 uur. Start op donderdag 25 april.
- Woudrichem: ’t Rond 1, donderdagen om 11.15 uur. Start op donderdag 2 mei onder begeleiding van fysiotherapie Woudrichem.
- Nieuwendijk: Tavenu, Singel 16a, maandagen om 19.30 uur. Start op 13 mei onder begeleiding van fysiotherapie Nieuwendijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden