Afbeelding
Foto: 123RF

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: ‘Bescherm jouw geld en jezelf’

Nieuws 423 keer gelezen

WERKENDAM • Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe bescherm je jouw geld en jezelf online? En voorkom je bijvoorbeeld diefstal van jouw financiële gegevens? Dit leer je tijdens de workshop ‘Veilig online bankieren’ op dinsdag 14 mei bij Van der Straaten Verzekeringen in Werkendam

In 2022 waren volgens de cijfers van het CBS 2,2 miljoen mensen slachtoffer van cybercriminaliteit. Met name online oplichting, verkoopfraude en fraude van betalingsverkeer. Ook phishing en identiteitsfraude komen geregeld voor in Nederland. De workshop is voor iedereen die zichzelf hiervoor wil beschermen. 

Wat leer je tijdens de workshop?

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij doen zich namelijk voor als medewerker van een bank en vragen om je codes of andere persoonlijke informatie. Welke gegevens kun je wel en niet delen? En wanneer moet je een website, e-mail of een ander bericht wantrouwen? 

Tijdens de interactieve workshop leer je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zo zie je onder andere hoe cybercriminelen jouw pincode of andere inloggegevens proberen te ontfutselen. 

De lokale politie hoopt ook aanwezig te kunnen zijn tijdens de workshop en zal de deelnemers uitleg geven aan de hand van praktijkvoorbeelden.

‘Risico inschatten is lastig’ 

Sandra Sterrenburg: “Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer je risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zoveel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we je beter ’cyber-weerbaar’ te worden.”

Aanmelden

De workshop begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus tijdig aan via bankzaken@vanderstraaten.nl of loop binnen bij het kantoor op Van Randwijklaan 49 te Werkendam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden