Afbeelding

Naterop: 'SIGMA-team niet in de kou laten staan'

Algemeen 52 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Burgemeester Fons Naterop wil de vrijwilligers van het SIGMA-team in het Land van Heusden en Altena niet in de kou laten staan.

De verwachting van Naterop is dat een deel van de vijftien 'zeer gemotiveerde vrijwilligers' overstapt naar het Rode Kruis. De overige leden - naar schatting rond de 30 van alle teams in Midden- en West-Brabant - gaan zich beraden over een doorstart, schrijft Naterop in antwoord op vragen van Ideaalburg-raadslid Jenneke Komejan aan de leden van de Aalburgse gemeenteraad. "Met name gericht op evenementen en bijzondere projecten als bypass op crisisbeheersing."

Bruidschat

Naterop wil zich in goed overleg met de vertegenwoordigers van het team in het Land van Heusden en Altena inzetten voor het meegeven van een 'bruidschat' vanuit de Veigheidsregio, GGD en GHOR. "Daarbij moet je denken aan beschikbaarstelling van bestaand materieel, opleidingsfaciliteiten en gerichte bemiddeling naar toeleiding naar regionale evenementen, zodat er een reëel takenpakket ontstaat voor het SIGMA-team nieuwe stijl", aldus de burgemeester.

Deze week is duidelijk geworden dat er met ingang van 1 januari geen ruimte meer is voor het SIGMA-team, een afkorting die staat voor ‘Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie’. "Teleurstellend, maar ook wel weer begrijpelijk", stelt Naterop in zijn brief. "Omdat het Rode Kruis en RAV vanaf januari wettelijk verantwoordelijk worden gesteld voor het takenpakket en er landelijk ook geen ruimte meer is voor de SIGMA-teams."

Eerder werd ook al aandacht gevraagd voor het voortbestaan van de SIGMA-teams.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Na het overhandigen van de brochure volgde een rondleiding door de haven.
Werkendamse haven is vol, overvol: Kees van der Staaij ontvangt uitbreidingsplannen Zakelijk 22 uur geleden
Afbeelding
Van zeepkistenrace tot bombarie-optocht: heel Altena pakt uit met Koningsdag Foto's en video's 27 apr, 15:10
Afbeelding
Oranjestoet trekt door Werkendam: vlag hoog in de mast bij d'Altenaer en Goezate Foto's en video 27 apr, 13:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden