• Oproep aan schoolhek.
• Oproep aan schoolhek. Foto: Aangeleverd

Vigere Jeugdzorg houdt informatiebijeenkomst over pleegzorg in Altena

Algemeen 580 keer gelezen

ALTENA • Bij veel basisscholen in gemeente Altena hangt een spandoek aan het schoolhek met de oproep dat Vigere Jeugdzorg nieuwe pleegouders zoekt. Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Voor bijna 23.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. 

Voor die kinderen zoekt men pleegouders. Mensen die tijdelijk willen zorgen voor een kind van een ander. Soms voor een weekend per maand. En in andere gevallen voor langere tijd.

Bezoek de informatiebijeenkomst Pleegzorg op woensdag 5 april van 20.00 tot 22.00 uur in De Hartenbrigade, Parallelweg 35, Giessen. Tijdens deze sessie vertellen een medewerker en een ervaren pleegouder geheel vrijblijvend, alles over pleegzorg en hoe je pleegouder kunt worden.

Gemeente steunt initiatief
“We ondersteunen dit initiatief van Vigere Jeugdzorg van harte”, zegt wethouder Wendy van Ooijen. “Ik ben enorm blij om te zien dat ook anderen in gemeente Altena pleegzorg een warm hart toedragen en onder de aandacht willen brengen. Onze basisscholen, maar bijvoorbeeld ook de HartenBrigade waar de bijeenkomst plaatsvindt. Het zou fantastisch zijn wanneer dankzij deze aandacht voor pleegzorg veel kinderen een warm thuis kunnen krijgen. We doen het samen.”

Aanmelden voor de avond kan via deze website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grietje Post uit Werkendam op 85-jarige leeftijd overleden - In Memoriam Nieuws gisteren
Afbeelding
Brandweer rukt uit voor schuurbrand in Wijk en Aalburg 112 gisteren
Afbeelding
Nieuw uitleenpunt van Medipoint opent in Veen: 'Dit is een uitkomst' Nieuws 28 mei, 16:35