• Afbeelding ter illustratie.
• Afbeelding ter illustratie. Foto: Archief

Begraafplaatsen in Altena beter toegankelijk door gratis rolstoelen

Algemeen 441 keer gelezen

ALTENA • Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Altena komen binnenkort rolstoelen voor mensen die (tijdelijk) de afstand naar een graf niet kunnen lopen. Het aanbieden van leenrolstoelen op de gemeentelijke begraafplaatsen, komt voort uit een motie van de raad afgelopen zomer. 

Voor mensen die (tijdelijk) met een functiebeperking te maken hebben, is het bezoeken van een graf niet altijd meer haalbaar. Door het plaatsen van leenrolstoelen kan dit weer makkelijker worden. De rolstoelen zijn makkelijk en gratis te leen met een muntslot, zoals een winkelkar. 

Wethouder Roland van Vugt is blij met deze nieuwe, laagdrempelige voorziening. “Een bezoek aan de begraafplaats geeft een moment van verdriet, stilte of troost. Dankzij dit initiatief van de raad is deze plek voor iedereen toegankelijk, óók als je minder goed ter been bent.”

Handy-Car(e)
De rolstoelen worden geleverd door Stichting Handy-Car(e), een vrijwilligersorganisatie die door het hele land deze rolstoelen levert, zoals aan musea en dierentuinen. De stichting onderhoudt de rolstoelen. De gemeente zorgt voor een stalling waar de rolstoelen droog gestald kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Einde subsidie voor waterbesparende maatregelen komt in zicht: groot deel subsidiepot vergeven Algemeen gisteren
Afbeelding
Waterschap Rivierenland inspecteert 550 kilometer dijk na hoogwaterseizoen Algemeen gisteren
Afbeelding
Eerste aanzet tot Businesspark Werkendam succesvol: 'Men is kennelijk nieuwsgierig' Algemeen 2 feb, 08:16