• De brandweerpost in Brandwijk.
• De brandweerpost in Brandwijk. Foto: Bert Bons

Onderzoek naar nieuwe brandweerkazernes in noordoosten van Molenlanden

Nieuws 2.647 keer gelezen

MOLENLANDEN • De Brandweer Zuid-Holland Zuid en de gemeente Molenlanden onderzoeken de mogelijkheden om nieuwe brandweerkazernes te bouwen aan de Vuilendam en langs de N216 tussen Langerak en Goudriaan.

Onderzocht wordt of de brandweerposten Goudriaan en Langerak kunnen vervallen, waarna die twee samen vanuit één brandweerpost gaan werken. “Uitgangspunt blijft het behoud van alle vrijwilligers om flits- en slagkracht in stand te houden en voldoende robuust georganiseerd te blijven voor de toekomst”, meldt het gemeentebestuur van Molenlanden. “Zo wordt ook de mogelijkheid onderzocht aanvullende brandweertaken beter te organiseren en of specialismen te spreiden binnen de regionale brandweer.”

Aan de Vuilendam wordt overlegd met particuliere grondbezitters over de aankoop van grond voor de bouw van een brandweerpost. Als deze onderhandelingen niet het gewenste resultaat leveren, wordt de reeds voorbereide en in gang gezette verbouwing van de post Brandwijk voortgezet.

Het streven is om uiterlijk september dit jaar duidelijkheid te hebben over de manier waarop de brandweerzorg kan worden versterkt in het noordoosten van Molenlanden en de haalbaarheid van de diverse mogelijkheden van nieuw- en verbouw die daarmee verbonden zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden