• Boorpalen werden dicht bij de huizen geslagen.
• Boorpalen werden dicht bij de huizen geslagen. Foto: Cees van der Wal

Doe mee! Molenlanden dringt aan op oplossing voor gedupeerden dijkversterking

Algemeen 1.288 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De fractie van Doe mee! Molenlanden dringt bij het gemeentebestuur aan op een oplossing voor de gedupeerde inwoners van de dijkversterking in Nieuw-Lekkerland.

“In gesprek met inwoners uit Nieuw Lekkerland afgelopen week werd ons duidelijk dat er veel vragen en zorgen zijn omtrent de voortgang van de schadeafhandeling van woningen aan de Lekdijk”, meldt Joke van de Graaf van Doe mee!.

Ze vervolgt: “Gedupeerde inwoners ervaren bureaucratisch getouwtrek tussen overheden: het waterschap is verantwoordelijk en de gemeente is vergunningsverlener en heeft zorgplicht jegens haar inwoners. Rapporten van Baars en Deltares onderkennen dat er fouten zijn gemaakt maar het blijft voor de gedupeerde inwoners erg stil als het gaat om te komen tot een oplossing.”

Doe mee! Molenlanden wil weten wat de stand van zaken is voor wat betreft de schadeafwikkeling van gedupeerde inwoners. Ook wil de partij weten welke contacten de gemeente in de afgelopen jaren gehad heeft met de gedupeerde inwoners en wat er gedaan is met de zorgen die er leven onder de gedupeerden.

En: “Bent u het met ons eens dat de gemeente zorgplicht jegens haar inwoners heeft en in geval processen vastlopen (systemen) de gemeente aan zet is om dit los te trekken om uiteindelijk te komen tot en oplossing?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden