Afbeelding
Foto: Aangeleverd

6 ton beschikbaar vanuit duurzaamheidsfonds Betuwewind

Zakelijk 841 keer gelezen

WEST BETUWE • Dit jaar is er vanuit het duurzaamheidsfonds Betuwewind 600.000 euro voor duurzame en innovatieve projecten. Hierbij worden initiatieven ondersteund die potentie hebben om de duurzaamheid of leefbaarheid in de regio te vergroten, maar die niet winstgevend zijn of alleen geld kosten.

Nieuwe projecten kunnen t/m 15 mei worden ingediend. Daarna zal een commissie beoordelen en advies geven aan Betuwewind. De beschikbare giften vanuit het fonds lopen van 15.000 euro tot maximaal 100.000 euro.

Vorig jaar was dit fonds ook beschikbaar en heeft onder andere de Verschilmakerij uit Varik geld gekregen om een theatershow te maken om meer bewustwording te creëren over circulair materiaalgebruik. De theatershow is gespeeld op twaalf basisscholen in West Betuwe.

Ook heeft GeoFort vorig jaar geld gekregen om meer bewustwording rondom klimaatverandering en energietransitie onder scholieren te creëren. Zij deden dit met hun project ‘Junior Troonrede’.

Andere mogelijke projecten kunnen gaan over het beschermen van landschap, natuur en biodiversiteit of het tegengaan van energiearmoede door bijvoorbeeld warmtenetten in de wijk.

Doekle Terpstra, inwoner van Acquoy en voorzitter van Techniek Nederland, is voorzitter van de adviescommissie: “We zijn blij dat we ook dit jaar een inschrijfronde kunnen openen, en dat de leden van Betuwewind dit royale bedrag beschikbaar stellen. Met dit initiatief voor en door inwoners kunnen we opbrengsten delen, de duurzaamheid van onze omgeving verder brengen en het draagvlak hiervoor vergroten”.

Meer informatie is te vinden op de website van Betuwewind.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden