Afbeelding
Foto: Goedele Monnens
Ingezonden mededeling

Ouderenzorg is meer dan alleen wassen en aankleden

Zakelijk 663 keer gelezen

Hoe denken jongeren en scholieren over werken in de ouderenzorg? Ze denken dat het saai en eenvoudig werk is, maar klopt dat eigenlijk wel? Net als op school of in het bedrijfsleven, heb je in de ouderenzorg te maken met allerlei soorten mensen met verschillende hulpvragen. Jouw talenten kunnen ze daarbij goed gebruiken.

Elke dag een zinvolle dag!

Natuurlijk, wassen en aankleden hoort erbij. Zo begint voor de meesten van jullie de dag. Misschien heb je na het opstaan medicijnen nodig of een (medische) handeling. Daarna begint pas echt de dag: school, werk, de stad in, lekker kletsen met vrienden en vriendinnen …. Voor de cliënten in de ouderenzorg is dat niet anders. Maar er is wel een groot verschil. De meeste cliënten hebben hulp nodig om de dag te starten en om een zinvolle invulling aan de dag te geven. 

SZR wil van elke dag een zinvolle dag maken voor de cliënten. Je kunt dan denken aan: samen met de cliënt een kopje koffiedrinken in de stad, een stukje fietsen op de duo-fiets, een diepgaand gesprek voeren……. Denken vanuit kansen en mogelijkheden en niet vanuit wat niet meer kan en niet meer lukt. Waar heeft de cliënt behoefte aan en wat betekent dat dan voor jou? Bij SZR kijken we wat jij nodig hebt om aan de zorgvraag van de cliënt te voldoen. 

‘Je kunt dan denken aan: samen met de cliënt een kopje koffiedrinken in de stad, een stukje fietsen op de duo-fiets, een diepgaand gesprek voeren…,


Goedele Monnens

Diploma of certificaten 

In de zorg werken mensen met verschillende beroepen. Hierbij kun je denken aan helpende zorg en welzijn, verpleegkundige, woonbegeleider, psycholoog en nog veel meer. Beroepen die je alleen mag doen als je het juiste diploma hebt. Maar daarnaast kun je ook met je talenten een aantal MBO-certificaten (onderdelen van een opleiding) halen. Ook dan kun je binnen een zorgorganisatie zoals SZR aan de slag.

Verticaal en horizontaal loopbaanontwikkeling in de zorg

Verticaal ontwikkelen ken je wel. 

Van vmbo naar havo. Of van helpende zorg en welzijn naar de opleiding verzorgende IG. Of je stroomt van verpleegkundige mbo-niveau 4 door naar de opleiding voor verpleegkundige hbo-niveau 6. Je gaat omhoog (verticaal).

Horizontaal ontwikkelen gaat anders. Je gaat niet omhoog, maar je gaat je ontwikkelen in de breedte. Je gaat je specialiseren of verdiepen. Je bent bijvoorbeeld verzorgende IG en volgt de opleiding tot gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie. Het kan ook zijn dat je beter wilt leren communiceren met cliënten. En dat je daar een verdiepende workshop voor gaat volgen. Binnen SZR krijg je de kans om te ontdekken wie je bent en wat bij je past. Ook kan je aangeven wat je nodig hebt om je te ontwikkelen. 


Goedele Monnens

Verschillende doelgroepen binnen SZR

Bij SZR kun je werken met verschillende doelgroepen. Zo wonen er mensen met dementie. Dementie is een verzamelnaam voor meer dan 50 ziekten, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. De bekendste is de ziekte van Alzheimer. Mensen met dementie hebben een combinatie van symptomen, bijvoorbeeld geheugenverlies en veranderend gedrag.

SZR biedt ook revalidatiezorg, voor jong en oud. Revalidatie in de ouderenzorg is simpel gezegd herstelzorg voor ouderen. De cliënten die revalidatie nodig hebben komen uit een ziekenhuis, waar zij een medische behandeling of ingreep hebben gehad. Specialistische hulp van het ziekenhuis is niet meer nodig, maar naar huis gaan kan nog niet. Dat komt omdat iemand bijvoorbeeld nog verder moet herstellen van bijvoorbeeld een operatie of botbreuk. 

Er zijn nog veel meer doelgroepen waar je mee kan werken binnen SZR. Wat belangrijk is dat je leert aansluiten bij de verschillende doelgroepen. Dat kan betekenen, een glimlach brengen op iemands gezicht, een troostende arm om iemands schouder of er gewoon zijn voor onze cliënten. Dat is waar wij je voor nodig hebben bij SZR.


Goedele Monnens

Wil je werken vanuit je hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Mannen, vrouwen, jongeren en ouderen, iedereen kan bijdragen aan de ouderenzorg, wie je ook bent en welk opleidingsniveau je ook hebt. Wil je werken vanuit je hart, dan is SZR op zoek naar jou!

Als je een zorgopleiding kiest krijg je zeker werk. Je kan als zorgmedewerker overal aan de slag. Ook in het buitenland. Want zorgen doen we overal in de wereld. 

Lekker verdienen, je krijgt een goed salaris, veel toeslag en naast vakantiegeld ook een 13e maand. 

Wil je weten wat je kan verwachten als je gaat werken en leren (BBL) of stage (BOL) gaat lopen bij SZR? 

Kijk op werkenenlerenbijszr.nl en kom alles te weten over de mogelijkheden voor jou!

‘Verticaal of horizontaal, een diploma, certificaat, cursus of workshop; mogelijkheden genoeg binnen SZR. Wat je ook kiest, bij SZR krijg je de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt.’

SZR is een organisatie voor ouderenzorg in de regio Rivierenland. SZR heeft locaties in Tiel, Geldermalsen en Beesd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden