• Maxime voor haar mobiele hondentrimsalon in Vianen.
• Maxime voor haar mobiele hondentrimsalon in Vianen. Foto: Madelief Helmhout

Maxime (19) uit Asperen opent hondentrimsalon op wielen: ‘Zowel voor baasje als hond veel fijner’

Zakelijk 623 keer gelezen

ASPEREN • De 19-jarige Maxime Steenveld uit Asperen heeft haar droom waargemaakt: op 6 maart opende ze haar mobiele hondentrimsalon ‘Woef Wellness’. Met haar speciale bus rijdt ze de Vijfheerenlanden, West Betuwe en omgeving Utrecht door om viervoeters van een nieuwe coupe te voorzien, aan huis van het baasje.

Maxime bewandelt niet het ‘standaard’ pad van haar leeftijdsgenoten. Waar al haar vriendinnen vorig jaar begonnen aan hun studie nam zij juist een tussenjaar om uit te zoeken wat ze nu écht wilde. Een hondentrimsalon, dat bleek het antwoord. Ze volgde een intensieve cursus met stage van een jaar en begon op 6 maart dan eindelijk officieel.

De perfecte combinatie

Al van jongs af aan is Maxime dol op dieren. Ze zat op de tuinbouwschool, reed paard en had altijd huisdieren. Een eigen onderneming was ook al van jongs af aan een droom. Nu heeft ze de perfecte combinatie gevonden.

Maxime wist een kant-en-klare trimbus te vinden via Marktplaats, van een man die zelf ruim dertig jaar lang met zijn mobiele hondentrimsalon rondreed in Twente. Hij ging met vervroegd pensioen en zocht iemand die de unieke bus over wilde nemen. Een grote trimtafel, een bad, het zat er allemaal al in. “Ideaal”, noemt Maxime het.

Maxime was eigenlijk van plan een hondentrimsalon in de schuur van haar ouders te openen, maar kreeg dankzij de bus een nieuwe visie. “Ik kan nu gewoon bij mensen thuis langsgaan om hun hond te trimmen. Dat is zowel voor het baasje als voor de hond veel fijner”, vertelt ze. 

“Het kan echt veel stress opleveren om naar de salon te moeten rijden en je hond daar dan achter te laten. Honden zijn hartstikke gevoelig, dus als je die stress bij ze kunt ontnemen, net zoals bij het baasje, is dat ontzettend fijn.”

In de beginfase

Een originele, pakkende, maar geen te schattige merknaam bedenken. Dat bleek nog wel een hele klus. Maar na lang zoeken was ‘Woef Wellness’ geboren. 

“Mijn bedrijf bevindt zich uiteraard nog in de beginfase. Maar ik heb goede hoop voor de toekomst. Meer cursussen volgen om mijn kennis uit te breiden, een website bouwen, me verdiepen in nieuwe producten. Er zijn nog zo veel kanten die ik op kan gaan. Ik wil echt doorgroeien, maar wilde eerst rustig aan opbouwen.”

Niet alleen voor kniphonden

Nog voordat ze haar mobiele hondentrimsalon opende, had ze al zeven klanten klaarstaan, met allerlei uiteenlopende soorten honden. Maxime benadrukt dat niet alleen kniphonden baat hebben bij een hondentrimsalon. 

“Het wordt steeds normaler om honden langs de trimsalon te brengen, ook als ze niet per se getrimd hoeven te worden. Het hoort gewoon bij de hygiëne om ze eens in de zoveel tijd onder handen te laten nemen. Want een schone hond is een gezonde hond, in de meeste gevallen. Net zoals dat bij mensen meestal het geval is.”

Madelief Helmhout

Madelief Helmhout schrijft als journalist voor Het Kontakt-Vijfheerenlanden en Het Kontakt-Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden