• "Klein maar dapper"
• "Klein maar dapper" Foto: Monique van Vianen

Prachtige prestatie Sloeproeivereniging “Rechtachteruit” uit Rumpt tijdens de Harlingen-Terschelling race

Sport 533 keer gelezen

RUMPT/TERSCHELLING • Door het coronavirus kon de koniginnerace voor de sloeproeiers “de Harlingen-Terschelling race”, in 2020 en 2021 niet doorgaan en in 2023 zette het slechte weer een streep door de race.

Trouwe sponsor

Ook dit jaar leek de race voor het team van de Sloeproeivereniging “Rechtachteruit” uit Rumpt niet door te kunnen gaan vanwege de enorme kostenverhoging. Maar gelukkig was onze vertrouwde sponsor “it-linx, connecting careers”, bereid de meerkosten te betalen en konden we toch van start. Afgelopen vrijdag waren de weersomstandigheden pittig; er stond gedurende de gehele race een stevige tegenwind uit het NO met een windkracht 4 Beaufort. In het beroemde en beruchte Schuitengat stond een harde tegenstroom vanwege de wind en het aflopende tij, waardoor de race extra zwaar werd. 

Woelig wad

De Leitsagher sloep uit Rumpt telt 12 roeiers waarvan er dit jaar 8 roeiers waren die voor de eerste keer de 34 Km over een woelig wad naar Terschelling maakten. Als voorbereiding was er op de Linge serieus getraind, maar de golven en de stroming op het wad zijn toch totaal verschillend en heftiger dan die op de Linge. De overtocht werd binnen de 4 uur gehaald. Een echte prestatie van het vernieuwde team; het blijkt een van de snelste tijden uit de historie van de Leitsagher te zijn. 

In de voorlopige uitslag is de Leitsagher op plaats 112 van de 137 deelnemende teams geëindigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app