• Willy en Jorin genieten volop in de nieuwe 'Snoezelruimte' op hun zorgboerderij.
• Willy en Jorin genieten volop in de nieuwe 'Snoezelruimte' op hun zorgboerderij. Foto: Cees Hoogteyling

Snoezelen op zorgboerderij ‘Benaja’ in Buren

Nieuws 1.269 keer gelezen

BUREN • Vooral de jongere bezoekers van de Zorgboerderij Benaja, gelegen op de rand van Buren en Geldermalsen bij de Julianabrug, hebben naar dit moment uitgekeken. Bezoek aan de Snoezelruimte.

Tijdens een jaarlijks uitje van de groep jongeren met een beperking naar Stichting Fonkel in Rhenen, een groot verblijf in Ouwehands dierenpark, werd er in het Fonkelhuis kennisgemaakt met de daar net gerealiseerde ‘Snoezelruimte’. Na de smaak daarvan te hebben geproefd, had de groep van tien kinderen daarna weinig of geen aandacht meer voor de voorheen altijd zo belangrijke dierentuin en de binnenspeelplaats ‘Revot Aapia’. Ze wilden al gauw terug naar de ‘Snoezelruimte’.

Stichting begint actie

Corine en Jan de Goei, eigenaren van de Zorgboerderij Benaja zijn in 2008, op de boerderij van Jan’s vader en moeder, van start gegaan. Jan: “We hadden een gemengd bedrijf en door de kleinschaligheid niet meer rendabel. Door mijn werk als landbouwkundige kwam ik op veel zorgboerderijen. Daarbij kwam dat Corine, in het speciaal onderwijs zat, altijd al de wens had les te geven aan kinderen met een rugzakje. Voor ons was het besluit toen snel genomen. Samen iets moois opbouwen.”

Corine: “We hebben hier nooit spijt van gehad. We hadden al een kleine ‘hobby-boerderij’. Zelfs onze zoon David werkt nu mee. We hebben dagen voor jongeren en dagen met ouderen. We zijn met kinderen begonnen. We zijn, door onze opleidingen en de gediplomeerde mensen die hier werken, een erkende zorgboerderij en hebben contact met een groot aantal gemeenten.

We zijn blij dat de Stichting vrienden van Benaja is ontstaan. Mensen die ons werk steunen en waarderen. Deze Stichting heeft het mogelijk gemaakt dat de wens van onze bezoekers is vervuld. De Stichting heeft met diverse acties al een groot bedrag van het benodigde geld bijeengebracht. Door een instelling die ons een warm hart toedraagt, is het bedrag wat nog te kort is, voorgeschoten. Daar zijn we erg blij mee.” Info Zorgboerderij Benaja: www.benaja.nl

Cees Hoogteyling

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden