• Een volle zaal in de Gelderlandfabriek tijdens een eerdere netwerkbijeenkomst.
• Een volle zaal in de Gelderlandfabriek tijdens een eerdere netwerkbijeenkomst. Foto: Jord Visser

Ontmoetingen en netwerken: ‘meedoen is de kunst’

Nieuws 792 keer gelezen

CULEMBORG • ‘Meedoen is de kunst’ luidt het thema van de cultuur-netwerkbijeenkomst op 8 april in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Iedereen in regio Rivierenland die zich onderdeel voelt van het culturele, kunstzinnige en creatieve veld is welkom.

De bijeenkomst is vooral bedoeld om elkaar te ontmoeten, kennis te maken, toekomstplannen te smeden en te netwerken. En er wordt natuurlijk ingezoomd op het thema ‘Meedoen is de Kunst’, een initiatief vanuit Cultuur Oost. 

Dat richt zich op amateurgroepen, verenigingen, stichtingen, erfgoedinstellingen, professionele makers en culturele ondernemers die met amateurs en/of vrijwilligers werken en die zich willen ontwikkelen op het gebied van samenwerken, ondernemerschap of organisatiekracht.

Voorbeeldprojecten

Tijdens de avond worden voorbeeldprojecten getoond. Verder wordt door het Cultuurfonds de nieuwe makersregeling gepresenteerd. Wie wil kan meteen een korte pitch opnemen. 

Ook crowdfundingsplatform VoordeKunst is present en biedt een opleidingstraject aan om geïnteresseerden wegwijs te maken in crowdfunden. En uiteraard ontbreekt de zeepkist niet, hét podium voor eenieder die een oproep of mededeling heeft. 

Lokaal samenwerkingsverband 

Deze avond is op touw gezet door CultuurPlatform Culemborg, een al enkele jaren goed functionerend lokaal samenwerkingsverband van Theater De Fransche School, Eilsabeth Weeshuis Museum, Kunst Educatie Culemborg en de creatieve broedplaatsen HAAKS en Gelderlandfabriek.

Gratis parkeren

De netwerkbijeenkomst op 8 april start om 20:00 uur, de inloop is vanaf 19:30 uur. De Gelderlandfabriek ligt naast station Culemborg, parkeren is er gratis. 

Aanmelden kan bij Cultuur Oost, https://cultuuroost.nl/kennis-en-actueel/agenda.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden