• Een nieuw orderpicksysteem Rotapick in gebruik genomen.
• Een nieuw orderpicksysteem Rotapick in gebruik genomen. Foto: Aangeleverd

Nieuw en sneller orderpicksysteem voor MRG Logistics

Nieuws 936 keer gelezen

GELDERMALSEN • Het distributiecentrum van Blokker DC is zelfstandig verder gegaan onder een nieuwe naam: MRG Logistics. Afgelopen vrijdag werd door MRG Logistics een nieuw orderpicksysteem Rotapick officieel in gebruik genomen. 

Sneller orderpicksysteem
Met deze stap zorgt MRG Logistics voor een efficiënter en sneller orderpicksysteem waarmee het volop de toekomst tegemoet kan gaan. Rotapick, van de Duitse leverancier PSB, is een compact opslag- en orderpicksysteem systeem waarmee meer orderregels kunnen worden gepickt in kortere tijd.

180 klantbakken gereed maken
Voorheen was het zo dat de orderpicker met vier of acht klantbakken door het magazijn reed langs verschillende locaties om artikelen uit de stellingen te halen en in de klantbakken te stoppen.

Met de Rotapick, die speciaal bedoeld is voor de wat kleinere, hardlopende artikelen, wordt het proces omgedraaid: de artikelen komen in kratten via een lopende band naar een werkstation waar de orderpicker staat.  

Elk station verwerkt 30 kratten, verdeeld over drie schijven, waardoor de medewerker in een handling drie klantenbakken kan vullen. Dit betekent dat op elk moment er dus 180 klantbakken gereed kunnen worden gemaakt. 

Ambitieus doel: twee keer zoveel volume behalen
“Twee jaar geleden hadden wij een ambitieus doel voor ogen: twee keer zoveel volume door het proces halen en daarbij minder afhankelijk zijn van de factor mens. Met de ingebruikname van de PSB Rotapick, wordt dit doel zeker behaald.”

“Wij zijn dan ook enorm trots op deze nieuwe ontwikkeling binnen ons dc waarmee we laten zien dat wij onze huidige (en toekomstige) klanten nog beter van dienst kunnen zijn”, aldus John Schollink, CEO MRG Logistics.

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden