• Een stinzenwandeling door landgoed Waardenburg Neerijnen.
• Een stinzenwandeling door landgoed Waardenburg Neerijnen. Foto: Aangeleverd

Stinzenwandeling op landgoed Waardenburg Neerijnen

Nieuws 832 keer gelezen

NEERIJNEN •  De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op vrijdag 22 maart 2024 een stinzenwandeling op landgoed Waardenburg Neerijnen. Ontdek de mooiste lentebloemen. 

De lente is begonnen
Fleurige bloemen maken duidelijk dat de lente is begonnen. Op landgoed Waardenburg en Neerijnen groeien veel stinzenplanten. Knikkend vogelmelk, bostulp, holwortel, Italiaanse aronskelk, daslook; het is er allemaal te vinden.

De zogenoemde stinzenplanten zorgen voor kleur rond de buitenplaatsen in het vroege voorjaar. En dat is nu nog steeds zo. De duizenden opvallende bloemen zorgen voor een prachtig kleurenboeket en maken duidelijk dat de lente is begonnen.

Boswachter vertelt over stinzenplanten en landgoed
Vandaag zet de boswachter de stinzenplanten centraal in de wandeling. Daarnaast komen ook de historie en de inrichting van dit fraaie landgoed aan bod. De wandeling gaat door het parkbos en de kasteeltuin. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Meedoen
De wandeling start om 14:00 uur en duurt ongeveer twee uur. Kosten bedragen vijf euro per persoon, voor kinderen van vier tot en met twaalf kost het 2,50 euro per persoon. Donateurs mogen gratis meewandelen op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

Meer lezen?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/379392/trichtenaren-bezorgd-over-mogelijke-komst-pioenrozenkwekerij

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden